23 Mayıs 2019 12:43

Aliağa Belediyesinde işçi kıyımı sürüyor: 15 işçi işten atıldı

Aliağa Belediyesinin çeşitli birimlerden 15 işçinin daha işine son verildi. Daha önce işten çıkarılan 6 işçinin oturma eylemi ise sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Geçtiğimiz hafta temizlik işlerinde çalışan 6 işçinin iş sözleşmesini tek taraflı fesheden Aliağa Belediyesinde bugün çeşitli birimlerden 15 işçinin daha işine son verildi. Öğle saatlerinde çıkışları verilen işçilerin İş Kanunu'nun 18. Maddesi'ne dayanılarak işten çıkarıldığı öğrenildi. Daha önce işten çıkarılan 6 işçi işlerine geri dönebilmek talebiyle Aliağa Demokrasi Meydanı’nda oturma eylemlerine devam ederken işten çıkarmaların devam etmesi tepkiyle karşılandı.

Genel İş Sendikasına üye işçilerin hiçbir uyarı, yazılı ihtar almadan işlerine son verilmiş olmasının ardından sendika Demokrasi Meydanı’nda bir açıklama gerçekleştirmişti. Açıklamada Genel- İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara belediyede işten çıkarma sürecinin devam edeceğine dair endişelerin arttığına dikkat çekerek "Sendikamız, işyerinin geleceği, sorunlarının çözümü ve huzurlu bir çalışma ortamının sağlanması konusunda her türlü diyaloğa ve desteğe hazırdır. Ancak, üyelerimizi mağdur edecek uygulamalara da karşıyız. Tüm demokratik kitle örgütlerini, kurum ve kuruluşları ve Aliağa halkını atılan arkadaşlarımızın işlerine dönmek için başlattıkları mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz" demişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin Ortadoğu’ya 10 bin asker daha göndereceği iddiası yalanlandı

SONRAKİ HABER

ABD savaş gemileri Tayvan Boğazı’ndan geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...