11 Haziran 2019 11:15

Feray Şahin’in katilinin idari soruşturması uzatılıyor mu?

Üniversite öğrencisi Feray Şahin’in öldürülmesine ilişkin polis memuru Fatih Burak Aykul hakkında başlatılan idari soruşturma 1,5 yıldır sonuçlanmadı.

Polis memuru tarafından öldürülen Feray Şahin (Fotoğraflar: MA)

Paylaş

Mersin’de üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin’in 19 Eylül 2017 günü evinde polis Fatih Burak Aykul tarafından öldürülmesiyle ilgili dava dosyası yaklaşık 3 aydır Yargıtay’da. Feray’ın öldürülmesiyle ilgili davada 5 yıl 3 ay ceza alan polis Aykul, 1,5 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. Sanık polisle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan idari soruşturmanın ise tamamlanmayarak bilerek sürüncemede bırakıldığı iddia ediliyor. Anne Aysel Şahin bu duruma isyan ederek, “Bu, kadın katilini mesleğine geri mi döndürecekler? Biz bu davanın yeniden görülmesini ve katilin hak ettiği en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Feray’ın ölümü üzerine Polis Fatih Burak Aykul hakkında başlatılan soruşturma ise aradan geçen 1,5 yıla rağmen halen sonuçlanmadı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, devlet memuru hakkında açılan soruşturmanın 2 yıl içerisinde sonuçlandırılması gerekiyor. Aksi halde soruşturma zaman aşımına uğruyor ve memura tahkikatla ilgili ceza verilemiyor.

“SÜREYİ GEÇİRMEYE Mİ ÇALIŞIYORLAR?​”

Feray Şahin’in babası Bekir Şahin, soruşturmayı yürüten başmüfettişin “Soruşturma en kısa zamanda sonuçlanacak” sözlerine rağmen soruşturmanın hâlâ bitirilemediğini belirterek “Yasal olarak 2 yılda bu soruşturmanın tamamlanması gerektiğini biliyoruz. Soruşturmayı yürütenler bu süreyi geçiştirmeye mi çalışıyorlar? Gencecik üniversite öğrencisini öldüren birini, meslekte tutmaya mı çalışıyorlar? Aramızda dolaştığı yetmiyormuş gibi bir de bu katile maaş verip silahını da geri mi verecekler? Bu kişi mi bizim canımızı, malımızı koruyacak?​” diye sordu. Dava bitmesine rağmen idari soruşturmanın halen bitirilmemesine tepki gösteren baba Şahin “Katil kendi beyanında bile ‘silahımla oynadım’, ‘tetiğe ben bastım’ dedi. Böyle birini göreve iade etmek için soruşturmayı unutturmaya mı çalışıyorlar? Şunu iyi bilsinler ki biz bu soruşturmanın da takipçisiyiz” dedi.

Bu arada idari soruşturmayla ilgili CHP Milletvekili İrfan Kaplan’ın 16 Ocak 2019’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine de halen cevap verilmediği ifade edildi.

‘DAVA SİL BAŞTAN GÖRÜLSÜN’

Feray Şahin davasında katile verilen düşük ceza, katilin serbest bırakılması ve dosyanın Yargıtay’da gecikmesine isyan eden anne Aysel Şahin de yaşananlara isyan ederek şunları söyledi:

“Gencecik kızın öldürülmesinin bedeli, böyle komik bir ceza olamaz. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Katil sokakta serbest. Vicdanlarımızı sızlatan bir karar verildi. Adalet bunun neresinde! Biz bu dosyanın Yargıtay’da bozularak, sil baştan yeniden görülmesini, eksik belge ve raporların toparlanmasını istiyoruz.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SES: Mülakatla çalışanlar baskı altında

SONRAKİ HABER

Çağşak Köyü Muhtarı Derviş Altun serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...