13 Haziran 2019 10:39
Son Güncellenme Tarihi: 13 Haziran 2019 13:21

Hrant Dink cinayeti davasında 9 kişinin dosyası ayrıldı

Hrant Dink suikastı davasının 93. duruşması görüldü. Mahkeme; Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel'in de aralarında olduğu 9 sanığın dosyasını ayırdı.

Fotoğraf: Cansu Pişkin/Evrensel

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın 93. duruşması görüldü. Mahkeme Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel'in de içerisinde olduğu 9 sanığın dosyasının zaman aşımı süresinin dolması ihtimaline karşı ayrılmasına karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz, dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Gazi Günay ve dönemin Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız katıldı.

3’üncü gününde devam eden duruşma UYAP sisteminde sorun olduğu için duruşma yaklaşık bir buçuk saat geç başladı. Ses ve Görüntü Bilişim Sisteminde (SEGBİS) yaşanan sorundan dolayı tanık olarak dinlenmesine karar verilen dönemin Azınlıklardan Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı olan ve Sabiha Gökçen haberinin ardından Hrant Dink'i İstanbul Valiliği'ne çağırarak görüşen Ergün Güngör dinlenemedi.

"TOPLANACAK DELİL KALMADI"

İddia makamına, tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarına ilişkin mütalaası soruldu. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında tutuklu sanıkların üzerine atılı suçun vasfı, dosyanın kapsamı ve dosyadaki raporlar dikkate alınarak, tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Cumhuriyet savcısı, Ogün Samast, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in de aralarında bulunduğu 9 sanığın birtakım suçlar yönünden zaman aşımının olması ihtimali bulunduğunu ve dava kapsamında toplanacak delil kalmadığını belirtti. Bu sanıklar yönünden dosyanın ayrılmasını talep eden savcı, dosyanın mütalaa için kendisine gönderilmesini istedi.

Daha sonra tutuklu sanık eski Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, eski jandarma görevlisi Muharrem Demirkale, gazeteci Ercan Gün, tuğgeneral Hamza Celepoğlu tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Sanıkların ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından duruşmaya saat 15:30'a kadar ara verildi.

DOSYANIN AYRILMAINA KARAR VERİLDİ

Verilen aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

Mahkeme Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 9 sanık hakkındaki bazı suçların zaman aşımı süresinin dolması ihtimaline karşı dosyanın ayrılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, bir sonraki celseyi  4-5-6 Eylül tarihlerine erteledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta kadın cinayeti: İşkence edilerek öldürülmüş halde bulundu

SONRAKİ HABER

Teknik Direktör Kemal Özdeş yeniden Kasımpaşa'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa