11 Haziran 2019 03:55

İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemini incelemeye aldı

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü'de belediye başkanlığı yaptığı dönem 23 Haziran seçimi öncesinde İçişleri Bakanlığı tarafından mercek altına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve Yüksek Seçim Kurulu kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran öncesi her şeyi araştırılıyor. Son olarak İmamoğlu'nun Beylikdüzü'de belediye başkanlığı dönemininin İçişleri Bakanlığı tarafından incelendiği öğrenildi.

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün yazısına göre, İmamoğlu'nun belediye başkanlığı dönemini araştırma görevini 15 kişilik bir ekip yürütüyor. Öztürk bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun her şeyini araştırıyorlar. Hem öyle bir araştırma ki öyle-böyle değil. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan inceleme ve soruşturma dosyaları İmamoğlu'nun lehine sonuçlanmış olanlar arşivden çıkarıldı ve bu kez farklı müfettişler tarafından yeniden inceleniyor."

"BAŞKANLIĞININ DÜŞÜRÜLMESİ GÜNDEME GETİRİLECEK"

Mevcut dosyalara göre İmamoğlu'nun başkanlığı döneminde açığı bulunamadığını belirten Öztürk, "ama adaylık döneminde bulmak ve onu da seçim öncesi patlatmak için yoğun bir çaba gösteriliyor. Seçim dönemine kadar bulunamazsa da, başkan seçilmesi halinde bu kez başkanlığının düşürülmesi için gündeme getirilecek." diye belirtti. 

Öztürk yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bayram öncesi Beylikdüzü Belediyesinde çalışmaya başlayan bir mülkiye müfettişi, 15 kişilik teknik bir ekiple özel bir çalışma yürütüyor ve Ekrem İmamoğlu'nun son 5 yıllık başkanlık dönemindeki her şeyi araştırıyor. Beylikdüzü'nün CHP'li yeni Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İmamoğlu döneminde başkan yardımcısıydı. Çalık, Sözcü'nün sorusu üzerine belediyedeki durumu şöyle anlattı:

'Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen çalışmaların yaklaşık yüzde 80'lik bölümü incelemeye tabi tutuluyor. Bunlar arasında iç yazışmalar, imar uygulamaları, insan kaynakları iş ve işlemleri kısaca Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığı döneminde yapılan her konu araştırılıyor. Yargıya intikal ettirilip belediyemiz lehine sonuçlanan konuların dosyaları da yeniden didik didik ediliyor. Çalışmalar hemen bitecek gibi değil.' (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus'ta Suriyeliler mahallelinin saldırısından sonra evlerini terk etti

SONRAKİ HABER

Bandırma'da tur otobüsü ve otomobil çarpıştı: 4 ölü, 35 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...