06 Haziran 2019 17:18

Garo Paylan’dan Canikli ve İmamoğlu’ya "Topal Osman" eleştirisi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, AKP'li Nurettin Canikli ve CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun Topal Osman ile ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Garo Paylan | Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun son günlerde Topal Osman ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Canikli, 4 Haziran'da Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programında, “Topal Osman Ağa’nın Kurtuluş Savaşı döneminde Pontuslulara karşı, bu bölgeyi Pontuslulaştırmak isteyenlere karşı verdiği mücadelenin bir benzeri şu anda yine biz torunları tarafından bu mücadelenin verilmesiyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullanmıştı.

"CANİKLİ, BİR KATİLİ BİR ÇETECİYİ DEDESİ SAYIYOR"

Garo Paylan bunun üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Topal Osman'ın çete lideri olduğunu ve Rum, Ermeni ve Kürtleri katlettiğine dikkat çekti. Paylan paylaşımında “AKP‘li Canikli’nin övdüğü Topal Osman; Karadeniz’de Rum ve Ermenileri, Koçgiri’de Kürtleri katleden talancı bir çete lideridir. Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’i öldürmesi üzerine, meclis idamına karar vermiştir. AKP’li Canikli; bir katili, bir çeteciyi dedesi sayıyor.” dedi.

PAYLAN: İMAMOĞLU BAĞLILIĞINI GÖZDEN GEÇİRSİN DERİM

Paylan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da Giresun’da yaptığı konuşmada "Türkiye’nin o güzelim Misak-ı Milli sınırlarına, komutanlarına, askerlerine, benim dedeme, sizlerin dedelerine, Topal Osman’a, bayrağına, havasına, suyuna, doğasına, bu ülkenin kuruluş değerlerine, Cumhuriyet’e, demokrasiye, çocuklarımızın dünden bugüne gelip, yarınlara ulaşmasının yolunu açan, bu ülkenin tek lideri Mustafa Kemal Atatürk’e bağlıyım" demesi üzerine ise tarihçi Ayşe Hür’ün ‘Çağımızın Bir (Başka) Kahramanı: Topal Osman’ başlıklı yazısını paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

“İmamoğlu, Topal Osman’a, işlediği insanlık suçlarını bilerek bağlıysa işimiz zor. Bilmeden bağlıysa, ekteki yazıyı okuyup bağlılığını gözden geçirsin derim. Zor! İşimiz çok zor!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Trump ile görüştü

SONRAKİ HABER

Bulutların üzerindeki Pokut Yaylasına ilgi yoğun oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...