15 Mayıs 2019 08:52
Son Güncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2019 14:44

ABD’den sonra Almanya da Irak'taki personelini çekiyor

ABD, ABD'li vatandaşların ve büyükelçilik personelinin Irak'ı terk etmelerini istedi. Almanya da Irak'taki askeri operasyonları durdurdu.

Fotoğraf: ABD Ordusu

Paylaş

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, vatandaş ve çalışanlarının Irak'ı terk etmelerini istedi. Büyükelçilik, çağrıya ilişkin bazı talimatlar da yayımladı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Irak'ta bulunan ABD'li vatandaşlar ve büyükelçilik personelinin en yakın zamanda ülkeyi terk etmeleri gerektiği belirtildi. “Irak'ın içinde yer alan ABD'li iş yerlerinden uzak durun” denilen açıklamada, güncel bilgiler için yerel basının izlenmesi tavsiyesi yapıldı.

Irak'taki ABD'li vatandaşlara yönelik açıklamanın devamında, “Kişisel güvenliğinizi gözden geçirin. Ortamla ilgili bilgi sahibi olmaya devam edin. Irak'a seyahat tavsiyelerinin tamamını gözden geçirin. Tehlikeye maruz kalan bölgelere ziyaret için büyükelçiliğimizin sitesine müracaat edin” ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da, Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil Başkonsolosluğunda görev yapan ve acil görevi olmayanların ivedilikle Irak'ı terk etmesini istedi. 

ALMANYA IRAK'TAKİ EĞİTİM OPERASYONLARINI DURDURDU

ABD-İran gerilimi tırmanırken, İran'ın komşusu Irak'la ilgili ABD'nin ardından Almanya'dan da bir çekilme haberi geldi. Alman ordusu bölgede gerginliğin artması gerekçesiyle Irak'taki eğitim operasyonlarını askıya aldı.

Alman resmi haber ajansı DPA, askeri kaynaklara dayanarak, bölgede artan gerginlik nedeniyle Alman ordusunun Irak'taki eğitim operasyonlarını askıya aldığını duyurdu.

Dün New York Times gazetesi, Trump yönetiminin İran'a karşı Ortadoğu'ya 120 bin asker gönderme planını tartıştığı iddiasını haberleştirmişti. Ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan böyle bir planlarının olmadığına dair yalanlama gelmişti. 

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir'deki tüm sandık görevlilerine inceleme

SONRAKİ HABER

İsveç, IŞİD üyesi anne babanın yetim kalan 7 çocuğunu almak istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...