04 Mayıs 2019 11:21
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mayıs 2019 15:36

CHP: YSK incelemesini tamamladı, itirazın reddedileceği açık

CHP, YSK'nin İstanbul incelemesinin bittiğini belirterek kısıtlı seçmen sayısının AKP'nin iddia ettiği gibi 41 bin 132 değil 766 olduğunu duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter'dan YSK'nin AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerine yaptığı itirazları nedeniyle yaptığı araştırmanın sonucunu paylaştı.

Kaftancıoğlu'nun paylaştığı çizelgede İstanbul'da tüm ilçelerden kısıtlı seçmen sayısı 766 kişi olarak belirlendi. AKP, İstanbul'da 41 bin 132 kısıtlı seçmenin oy kullandığını iddia etmişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, konuya dair paylaşımında "Bir şeyler olmuş diyenlere; hiçbir şey olmadığının ve hiçbir saçma argümanları kalmadığının resmidir Saçmalıkta sınır tanımasalar da.. Aşağıdaki çizelge birilerinin yüzünü kızartır mı acaba? Ve bu sonuçlar doğrultusunda Pazartesi günü YSK’nın itirazları reddedeceği açık ve nettir." dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre CHP Genel Merkez Avukatı Çağlar Çağlayan da, YSK'nın incelemenin bittiğini ifade ederek, “YSK incelemesi bitti. Hükümlü, kısıtlı, ölü olup oy kullandığı tespit edilen 776 kişi bulundu. Sonuca etkili değil. Sandık kurulu oluşumu nedeniyle de YSK iptal kararı vermiyor. O sandıklarda usulsüzlük yapıldığı kanıtlanmalı. İtiraz reddedilmeli. #imamoğlu kazandı” diye yazdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'daki Ben û Sen Burcu bakımsızlık nedeniyle çöktü

SONRAKİ HABER

Kadın muhtarlar kadınlar için kolları sıvadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa