15 Nisan 2019 05:17

Rabia Naz için adalet talebi sürüyor: "Rabia Naz'a Ne Oldu?"

Twitter'da "Rabia Naz'a Ne Oldu?" kullanıcı adıyla açılan hesapta Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin adalet talebi dile getiriliyor.

Rabia Naz'ın ailesi | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Giresun Eynesil’de 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin ailesinin adalet arayışı sürüyor. Baba Şaban Vatan bir yıldır kızına ne olduğunun cevabını almaya çalışıyor. Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın intihar sonucu değil bir arabanın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti ve sesini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı.

Kızının ölümüne ilişkin sorumlu tuttuğu kişilerle ilgili defalarca suç duyurusunda bulunduğunu fakat hiçbirinden sonuç alamadığını belirten Şaban Vatan'ın sesi kamuoyunda yankı buldu.

12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz için @RabiaNazaNeOldu adıyla bir hesap açıldı. Yapılan paylaşımda "Bu hesap, adaletin bir an önce yerini bulması için Atika ve Şaban Vatan'a ses olan sanatçıların, yazarların, gazetecilerin, aydınların çağrılarını yayınlamak için açılmıştır" denildi. Rabia Naz için yayınlanan çağrılardan bazıları şöyle:

ÖNCEKİ HABER

Malatya Arguvan'da 4,5 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Finlandiya seçimlerinde aşırı sağcı parti ikinci oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...