30 Mart 2019 12:43

Sezai Temelli: Seçimle geldiniz seçimle gideceksiniz

Şırnak'ta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Erdoğan'a "Burası bizim vatanımız. Yarın sandığa gidiyoruz. Gidecek olan sensin" diye seslendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak'ta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bize diyor ki 'defolun gidin'. Bizde diyoruz ki burası bizim vatanımız. Yarın sandığa gidiyoruz. Gidecek olan sensin. Seçimle geldiniz seçimle gideceksiniz" dedi.  

"Baktı seçimleri kaybediyor, 'Kürt kardeşlerim' demeye başladı. Seçimler başladı mı 'Kürt kardeşleri' oluyoruz, seçimler bitince bize kurt işareti yapıyor. Bu oyunu bu halk yarın sandıkta bozacak" diyen Temelli "17 yıldır iktidardasınız ülkeyi nereye sürüklediniz. İnsanlar işsiz, kadınlar yoksul, çiftçi, esnaf mağdur. Gel bak bir bu Şırnak'a ne sorunu var. Arkanıza bakın, bu Şırnak mıdır. TOKİ demek talan demek. Utanmadan Şırnak'ta müteahhit akıllarıyla oy istiyorlar. Buna verecek tek oyumuz yok. Biz Şırnak'ı kendimiz yönetmek istiyoruz, halkla yönetmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Temelli, "Tek başımıza iktidara gelemediğimiz yerde de AKP-MHP'yi gerileteceğiz. Onun için yarın herkes Şırnak'ta, Cizre'de, Kars'ta, Amed'de oy kullanacağımız gibi İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de de oyumuzu kullanacağız. Onun için yarın irademize sahip çıkacağız. Türkiye'nin demokrasi, barış yolunu açtınız. Herkesin umut ettiği barış ve demokrasi yolu 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'yi kaplayacak" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seçimler için Türkiye’ye gelen İngiliz gazeteci sınır dışı edildi

SONRAKİ HABER

AB-Çin zirvesi: Yeni emperyalist düzenin utangaç adımları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...