02 Mart 2019 16:26

Gençler sordu, Dersim Devrimci Güç Birliği adayları yanıtladı

Dersim’de Devrimci Güç Birliği adayları, bir araya geldikleri gençlerin taleplerini dinledi ve belediyeciliğe ilişkin sorularını yanıtladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim Devrimci Güç Birliği’nin yerel seçim çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ve Güç Birliği eş başkan adayları Nurşat Yeşil ile Hıdır Demir, Munzur Üniversitesi öğrencileri ve yöre gençliğiyle merkez seçim bürosunda bir araya geldi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre gençleri selamlayan Kemal Bülbül, ülke ve Dersim yerelindeki siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Leyla Güven tarafından başlatılan ve cezaevlerine yayılan açlık grevlerinin önemine dikkat çeken Bülbül, taleplerin sadece açlık grevinde olanların değil toplumun talebi olduğunu ifade etti.

Ardından gençler, belediyeciliğe ilişkin sorularını adaylara yöneltti. Pahalılıktan yakınan gençler, kayyımın projelerini eleştirdi ve ulaşım, barınma gibi konularda sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. İşsizlik ve bununla ilişkili olarak yozlaşmanın yaygınlaştığını dile getiren gençler, adayların kültür ve sanat alanındaki projelerini sordu.

Soruları not eden Güç Birliği adayları, toplumun tüm talep ve önerilerini dikkate aldıklarını ve 31 Mart'ta seçimi kazandıklarında halkla birlikte çözüm odaklı projeler geliştireceklerini söylediler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersimli kadınlar 8 Mart şöleninde buluştu

SONRAKİ HABER

İsveçli vekil Riazat, Leyla Güven'le dayanışma için açlık grevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...