18 Şubat 2019 13:36

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde ülkücüler öğrenci darbetti

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde ülkücüler, okulun adının Alparslan Türkeş olarak değiştirilmesine karşı çıkan bir öğrenciyi darbetti.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi logosu

Paylaş

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde ülkücüler, okulun adının Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilmesine karşı çıkan bir öğrenciyi sınıfına girerek darbetti. Saldırgan grup, ardından okulun tabelasını Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirmeye çalıştı.

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini arayarak MHP’ye "50. kuruluş yıl dönümü hediyesi" olarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin adını Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirmeyi vadetmişti.

Bu gelişmenin ardından üniversite öğrencileri, isim değişikliğine tepki göstererek internet üzerinden imza kampanyası başlatmıştı.

Yaşananlar üzerine bugün hazırlık fakültesindeki bir sınıfa giren ülkücüler, bir öğrenciyi tekme tokat darbetti. Öğrencinin geçtiğimiz günlerde okulun adının değiştirilmek istenmesine tepki gösterdiği iddia edilerek darbedildiği öğrenildi. Öğrencinin durumunun kötü olduğu aktarıldı.

Üniversitenin adının Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilmesinin gündeme gelmesinden itibaren, ülkü ocaklarının burayı merkez olarak kullanacağı yönünde iddialar öne sürülüyor.

Ulaştığımız rektörlük ise yaşananlara ilişkin herhangi bir bilgi veremeyeceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direct sale points of Erdoğan government in 7 questions

SONRAKİ HABER

İngiltere Parlamentosu raporu: Facebook dijital çete gibi davranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...