10 Şubat 2019 12:28

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ismi değişiyor

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin isminin ‘Alparslan Türkeş’ olarak değiştirilmek istenmesine öğrenciler tepki gösterdi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi logosu

Paylaş

Barış GÜLMÜŞ
Adana

Geçtiğimiz gün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini arayarak MHP’ye 50. kuruluş yıl dönümü ‘hediyesi’ olarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin isminin Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu ve ilk genel başkanı olan Alparslan Türkeş’in adının verilmesini yani üniversitenin isminin Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilebileceğini ifade etti.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri ise bu duruma tepkili. İnternetten “Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin isminin değişmesini istemiyoruz” adı altında başlatılan imza kampanyası yaklaşık 350 öğrenci tarafından imzalandı.

OKUL SİYASET MALZEMESİ OLMAMALI

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ömer, Alparslan Türkeş’in isminin üniversiteye verilmesinin büyük bir hata olacağını söyleyerek “O okulun içerisinde eğitim veren hocaların ve eğitim alan öğrencilerin ortak görüşlerine sahip olmayan birinin adının verilmesi, okul içerisinde bir siyasal kaosa dönüşecektir. İsim değişikliği yapılacaksa, sanatıyla gönülleri kazanan Adana'dan çıkmış bir sürü sanatçımız var, bu isimlerden birinin verilmesi daha mantıklı olur. Ben okulun eski adının kalmasından yanayım, Alparslan Türkeş'e vefa borcu hisseden hükümet, herhangi bir köprü ya da farklı bir çalışmanın adını Alparslan Türkeş yapsın. Okul siyaset malzemesi olmamalı” dedi.

Mimarlık Fakültesi öğrencisi Sena da siyasetin eğitimin içerisine girmesinden rahatsız olduğunu belirterek “Siyasetçilerin kendi siyasi emellerini içeren hiçbir şeyi, hiçbir şekilde eğitime bulaşmasını doğru bulmuyor ve okulumun adının değiştirilmesini istemiyorum” dedi

Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Fehrurleyl de bu kararın öğrencilere sorulmadan alınmasından şikayetçi olduğunu söyleyip “Keşke Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ismini değiştirmeden önce o okulda okuyanlara sorsaydınız. Keşke eğitimcilerine sorsaydınız istiyorlar mı diye. Keşke bu okula bir siyasetçiden önce bir bilim insanının adını koymayı başarabilseydiniz” diye ekledi.

NE BİZİM HABERİMİZ VAR NE DE AKADEMİSYENLERİN!

Mimarlık Fakültesi öğrencisi Gülsüm ise “Bir sabah uyanıyorum ve okulumun adı değiştirilmek isteniyor ve bundan ne bizim haberimiz var ne de akademisyenlerin. Amacım hiçbir şekilde kişileri eleştirmek değil sadece okulumuzun adı değiştirilmesin ve okulumuza siyaset karıştırılmasın” diyerek tepkisini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

KAMBETON’dan atılan işçiler: Geleceğe bakınca gördüğümüz şey işsizlik

SONRAKİ HABER

KPSS Türkiye birincisi olan Deniz Eren Demir'i mülakatla elediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...