15 Şubat 2019 07:09

Kışlada şüpheli ölüme asker ailesinden suç duyurusu

Çanakkale'de askerliğini yaparken yaşamını yitiren ve intihar etti denilen Abdüs Samet Yalçın'ın ailesi şüpheli ölüme ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çanakkale Gökçeada'da geçtiğimiz yıl askerliğini yaparken yaşamını yitiren 21 yaşındaki Abdüs Samet Yalçın'ın, Antalya'da yaşayan ailesi, intihar ettiği öne sürülen oğullarının ölümünün şüpheli olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Aile ayrıca Abdüs Samet'in şehit sayılmasını istediklerini söyledi.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki 5. Komando Alayı'nda askerlik görevini yaparken, 8 Ekim 2018'de intihar ettiği öne sürülen Abdüs Samet Yalçın'ın ailesi, ölümü şüpheli bularak, kastı veya ihmali olan komutanlar ile görevli personel hakkında suç duyusunda bulundu. Ailenin avukatı Nevin Korkmaz tarafından Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede; suç unsurları olarak 'cinayet', 'görevi ihmal', 'suç delillerini yok etme', 'gizleme veya saklama' suçları belirtildi.

Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, ifade veren Abdüs Samet Yalçın'ın annesi Havva Güngör, oğluyla en son 2 Ekim'de telefonla görüştüğünü belirterek, "Oğlum ölmeden 3 ay önce tecilini bozdurarak, Manisa Komando Birliğinde vatani görevine başladı. Yaklaşık 2 ay sonra da usta birliği olan Gökçeada 5. Komando Alay Komutanlığı'na atandı. Oğlumun intihar etmesini gerektirecek maddi, manevi, psikolojik, ruhsal problemi yoktu. Sürekli kullandığı herhangi bir ilaç da yoktu. Oğlum olay günü ciğerlerini üşüttüğü için komutanından izin isteyecekti" diye konuştu.

"ÇOCUĞUMUN NEDEN ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENMEK İSTİYORUM"

Askerlere verilen silahlarda mermi bulunmadığı yönünde bilgi sahibi olduklarını kaydeden Güngör, "Oğlumun ölümünde ihmali olan tüm kişi veya kişilerin araştırılarak olayın aydınlanmasını istiyorum. Olayda ihmali olanlardan şikayetçiyim" dedi.

Oğlunu güle oynaya askere gönderdiğini aktaran Havva Güngör, "Oğlumu vatani görevini yapması için askere gönderdim; ancak bana cenazesini gönderdiler. Bu vatan için evladı büyüttük. Neden öldüğünü öğrenmek istiyorum. Anne olarak duygularımı ifade edemiyorum. Bütün ailemiz yıkıldı. Aslan gibi evladımızı bu vatan için büyüttük. Çocuğumuzun şehit sayılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"KARDEŞİM ÖLDÜĞÜNDE 2 SİLAH NEDEN YANINDAYDI?"

Fikriye Yalçın ise kardeşinin izne gelmesini bekledikleri gün cansız bedeninin geldiğini dile getirerek, "Hepimiz çok üzgünüz. Yıkıldık. Hepimizin psikolojisi çok bozuldu. Kardeşime ne oldu? Kardeşim neden öldü? Araştırılmasını istiyoruz. Kardeşimin intihar ettiği söyleniyor. İntihar ettiyse bile neden gerekli önlemler alınmadı? Kardeşim öldüğünde o iki silah neden yanındaydı? Silahın boş olduğu söyleniyordu. O mermi o silaha nasıl girdi? Ayrıca kardeşimin psikolojik sorunu yoktu. Sigara, alkol kullanmazdı. Kendi halinde bir çocuktu. 3 kardeşiz. O en küçüğümüzdü. Çocuklarımı da kardeşim büyüttü. Yokluğunu kabul edemiyoruz" dedi.

Ailenin avukatı Nevin Korkmaz da "Bu şüpheli vefatın aydınlanması için ihmali olan tüm ilgililer hakkında Gökçeada Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Bununla ilgili yasal süreç başladı. İhmali olan tüm ilgililerin cezalandırılması için bu davanın takipçisi olacağız. Aileye elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Olumsuz veriler art arda gelse de Albayrak için tablo tozpembe

SONRAKİ HABER

Ferhat Tunç hakkında 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...