30 Ocak 2019 12:09

Meral Akşener: Iğdır'ı HDP'ye teslim etmemek için aday göstermiyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Iğdır’ı HDP’nin kazanmaması için aday çıkarmayacaklarını açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, gazeteciler ile yaptığı toplantıda Iğdır’da aday göstermeyeceklerini açıkladı. İYİ Parti’nin aday göstermeme kararının gerekçeleri ise hayli ilginç.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir otelde, basın yayın organlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener, Iğdır'da aday çıkarmayacaklarını açıklayarak, “Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP'li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP'li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

2014 Yerel Seçimlerinde HDP, 18 bin 168 oyla Iğdır’da birinci parti olarak çıkarken, MHP 17 bin 442 oyla ikinci, AKP ise 4 bin 490 oyla üçüncü parti olmuştu.

TUNÇ SOYER AÇIKLAMASI

"CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e karşı tabanınızdaki tepki, İzmir'deki dengeleri etkiler mi?" sorusu üzerine Akşener, "Babalar ve oğulları meselesine gelirsek... Biz, rahmetli Ecevit ile Bahçeli'nin yaptıkları iktidar döneminde bu geride bırakıldı diye düşündük. Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez. Ben hapis yatmadım, burada bildiğim kadarıyla hapis yatan başka genel başkan yardımcılarımız da yok ama Nurettin Soyer bir vaka." dedi. Akşener, bu soruyu işkenceye maruz kalmış arkadaşlarından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'nun yanıtlamasını istedi. 

Soyer'i 2009'dan bu yana tanıdığını, kimin oğlu olduğu üzerinden bir eleştiride bulunmadığını ifade eden Dervişoğlu, 12 Eylül'de mağduriyet yaşayanlardan biri olduğunu, yargılandığını hatırlattı.

Dervişoğlu, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in, yargılandığı davalarda iddianame okunduğunda özellikle "suçların şahsiliği" üzerinde durduğunu, "evladın işlediği suçtan babanın, babanın işlediği suçtan da evladın mesul tutulamayacağı" hususuna vurgu yaptığını kaydetti.

CHP ile yaptıkları müzakereler sırasında Tunç Soyer'in geçmişinin iktidar ve ortağı tarafından istismar edilebileceğinin gündeme geldiğini belirten Dervişoğlu, Soyer'in adaylığına ilişkin sert bir karşı duruşunun, diretmenin tarafı olmadığını söyledi.

Meral Akşener, "İzmir'de partilileriniz Tunç Soyer'e oy versin mi?" sorusunu "Elbette, iş birliği yapılmış. Bizim adaylarımıza CHP seçmeni, CHP adaylarına da İYİ Parti seçmeni, tarafımızdan oy vermeye yönlendirilecek." diye yanıtladı.

IĞDIR AÇIKAMASI

“HDP ile nasıl bir ittifak yapacaksınız?" sorusuna Akşener, "Çok ayıp bu. HDP ile ittifakımız yok. Bizi desteklemiyor ki HDP” karşılığını verdi.

Iğdır'da oyları birbirine yakın olan hem AK Parti hem de MHP'nin aday çıkardığını belirten Akşener, "Madem Iğdır'da HDP ile yarışacak bu sistem, biz aday çıkarmayacağız ama 'MHP adayını destekleyin' diyemiyoruz korkudan çünkü Sayın Bahçeli reddeder. Ahlat'ta 745 oyumuz var. Ahlat'ta aday çıkarmayacağız çünkü bu 745 çok önemli. Stratejik olarak baktığımız alanlar." diye konuştu.

"Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Mansur Yavaş'a ilişkin köken açıklamalarına ve bu yöndeki tartışmalara nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna Akşener, "Ben, Sayın Gökçek'in iri yarı konuşup asla bir şeyi ispatlayamadığını bilen bir insanım. Çok yanlış buluyorum. Bu tür tartışmaların kimseye faydası olmaz. Çok da çirkin ve terbiyesiz. Şöyle olsa ne olur, böyle olsa ne olur insanlar Türkiye'yi tercih etmişse." yanıtını verdi.

“İDRİS NAİM ŞAHİN İYİ PARTİDEN ADAY OLMAK İSTEDİ”

"Ordu'da İdris Naim Şahin'in aday yapılıp yapılmayacağı" sorusunun yöneltildiği Akşener, Şahin'le hiç görüşmediğini, ancak Şahin'in CHP'nin de desteğiyle İYİ Partiden aday olmak istediğini kaydetti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Temel Karamollaoğlu: Binali Bey'e yakışan bir tavır oldu

SONRAKİ HABER

Pervin Buldan: Kayyımları sandığın dibine gömün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa