28 Ocak 2019 09:20
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ocak 2019 17:28

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem açlık grevine başlıyor

Cezaevinde bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem, hakkında yürütülen yargılamaya tepki olarak açlık grevine başlıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi Eren Erdem’in yaşanan yargılama süreci nedeniyle yarın açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Eren Erdem'den de sosyla medya hesabından bugün hem parti meclisi toplantısına ilişkin hem de açlık grevi ile ilgili açıklama yaptı.

Eren Erdem, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde belediyelerde gösterilecek adayların oylandığı parti meclisi (PM) toplantısı ile ilgili şu ifadeleri paylaştı: "Dün gerçekleşen PM toplantımıza katılıp oy kullanamamış olmanın büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Hele ki partimizin demirbaşı bazi isimlerin 1-2 oy ile listeye girememesi çok daha üzücü oldu. Gelecek PM toplantısında oy kullanmak icin cezaevine dilekçe yazdım. Kolluk nezaretinde toplantıya katılmayı talep ettim 60 PM üyesinden biri oy kullanamıyor... Adalet."

Erdem son tweetindeyse "Adalet orucuna" başladığını duyurdu.

Halk TV’de Medya Mahallesi’ne konuk olan ve TBMM 25. ve 26. dönem milletvekili olan Barış Yarkadaş, Erdem’in yarın açlık grevine başlayacağını ve buzdolabını boşalttığını duyurmuştu.

Eren Erdem’e açlık grevinden vazgeçme çağrısı yapan Yarkadaş canlı yayında şunları ifade etti; “Adına Adalet Orucu dediği bir oruca başlıyor. Buzdolabını dün boşaltmış. Boşalttıktan sonra da cezaevi yönetimine açlık grevi yapacağını söylemiş. Avukatları vazgeçirmeye çalışıyor. Eren Erdem dün bir mektup yollamış ve o mektupta ‘Ben haksız yere tutuluyorum cezaevinde ve hiç ilgimin olmadığı bir örgütten, FETÖ’den yargılanmak onurumu kırıyor. Bunu kaldıramıyorum ve bu haksızlığa karşı bir “Adalet Orucu’na başlıyorum” diyor. Önce sıvı ile beslenme kararı almış. Bu konuda hem CHP’den hem de kamuoyundan bir duyarlılık bekliyor. Umarım CHP MYK üyeleri, belediye başkan adaylarını belirlemek için verdikleri cengaverce mücadeleyi Eren Erdem için de verirler.”

Tahliye edilmesine karar verilen kapanan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında aynı gün tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Avukatları jet hızıyla yapılan tutuklama kararına itiraz etti, fakat mahkeme tutukluluğa son vermedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayşenur Zarakolu mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Memur-Sen gezmeye devam ediyor: 1 Mayıs’ı Şanlıurfa’da kutlayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...