28 Ocak 2019 05:46
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ocak 2019 10:32

HDP, İstanbul, Adana ve İzmir'den aday çıkarmayacağını açıkladı

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, yerel seçimde İstanbul, Adana ve İzmir'den aday çıkarmayacaklarını açıkladı.

Görsel: HDP'nin logosu

Paylaş

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Adana ve İzmir'den aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Oluç bu iller dışındaki büyükşehirler ve il belediyeleri için çalışmaları tamamlandığında açıklama yapacaklarını söyledi.

“Bir fedakarlık yapıyoruz ama bu fedakarlığı şu veya bu parti lehine yapmıyoruz bunu Türkiye’deki demokrasi adına yapıyoruz” diyen Oluç, şu ifadeleri kullandı:

“Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bu fedakarlığın hangi düzeyde olacağını tartıştık. Büyükşehir il ilçeler düzeyinde hangi adımlar atılabilir, bunları konuştuk ve bazı kararlara vardık. Bu vardığımız kararları da peyderpey açıklayacağız. Birinci önceliğimiz demokrasi, insan hak ve özgürlükler adalet mücadelesi açısından meseleye bakmamızdır. İkinci önemli konu ise temsil meselesidir. Buna şöyle bakıyoruz ilk kez uzun yıllar sonra HDP aracılığı ile batıya göçmüş olan 20-30 yıldır batıda yaşayan Kürdistan coğrafyasının çeşitli ilerinden göçmüş insanlarımızın temsil imkanı ortaya çıkmıştır. Onun dışında büyükşehirlerde belediye meclislerine HDP logosuyla, adaylarıyla gireceğiz ve bu konudaki en yüksek temsil oranına batı metropollerinde ulaşmak için en büyük çabayı sarf edeceğiz.”

Mezopotamya Ajansı bugün HDP'nin yerel seçim stratejisine ilişkin yaptığı haberde partinin İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa'da aday göstermeyeceğini duyurmuştu.

Haberde Halkların Demokratik Partisinin (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasında üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, yerel seçimlerde batı illerine dair izleyecekleri stratejiyi belirlediği aktarılmıştı.

KULİS: 7 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARILMAYACAK

Toplantılarda alınan kararlar gereği Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplamda yedi büyükşehirde aday gösterilmeyeceği belirtildi.

İLÇELERDE ADAY ÇIKARILACAK

HDP, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkaracak. Mersin’in Akdeniz ilçesi ve İstanbul’un Şişli ilçesi gibi yerlerde aday gösterilecek.

KONYA VE İLÇELERİNDE ADAY ÇIKARILACAK

Toplantılarda alınan kararlardan bir diğeri ise, İç Anadolu Bölgesi’nde partinin en güçlü olduğu yerler arasında olan Konya ve ilçelerinde aday çıkarılması. Alınan kararlara göre, HDP Konya Büyükşehir ile Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde kesin aday çıkartacak. Konya’nın diğer ilçeleri içinse tartışmaların sürdüğü belirtildi. 

EGE’DE ADAY ÇIKARMA EĞİLİMİ VAR 

Ege Bölgesi için yürütülen tartışmalarda ise, Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa, olmak üzere, birçok ilde aday çıkarma eğiliminde. Partinin kararlaştırdığı konulara dair önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haftaya dolar 5,25 liradan, avro 6,00 liradan başladı (28 Ocak 2019)

SONRAKİ HABER

Bitlis'in iki köy ve bağlı mezralarında sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...