25 Ocak 2019 16:31

Sürdor, Burak ve Arslan'ın resimleri Yani Akit'i rahatsız etti

Yeni Akit, ressamlar Gülseren Südor, Yüksel Arslan ve Cihat Burak'ın Taksim metro durağında sergilenen resimlerinden rahatsız oldu.

Ekran görüntüsü: @yeniakit/Twitter

Paylaş

Yeni Akit, Gülseren Südor'un "Ali Şir Nevaî Divanı", Yüksel Arslan'ın "Hamse-i Atâî" ve Cihat Burak'ın "Evliya Çelebi Seyahatnamesi" eserlerinin Taksim metro durağında sergilenmesini "rezalet" ve "kepazelik" olarak niteledi.

Yeni Akit'in "Taksim metrosunda çıplak kadın ve cinsel organ sergisi!" başlıklı haberinde "Ahlaksızlığı sanat adı altında yutturmaya çalışan sözde sanatçılar, zihinlerindeki pisliği çıplak kadın ve cinsel organ resmederek gün yüzüne çıkardı. Her yaştan vatandaşın gelip geçtiği metroda açılan rezil sergiye İstanbul Büyükşehir Belediyesinin izin vermesine de tepki gösterildi" ifadeleri kullanıldı.

Haberde resimlerin sergilenmesine tepki gösteren vatandaşların kimler olduğuna dair herhangi bir bilgi verilmemesi ve görüş verdikleri iddia edilenlerin fotoğraflarının yer almaması dikkat çekti.

Ressamlar için hakarete varan ifadelerin kullanıldığı haberde, resimler mozaiklendi ve "sapık" olarak nitelendi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Taşeronken daha fazla ücret alıyorduk’

SONRAKİ HABER

Kadıköy Belediyesi işçileri: Enflasyon, asgari ücret farkları ödensin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...