24 Ocak 2019 18:48
Son Güncellenme Tarihi: 25 Ocak 2019 13:33

ABD’li diplomatlar Venezuela'dan ayrılmaya başladı

ABD'nin, Venezuela'daki ABD Büyükelçiliğinde görevli personellere ülkeyi terk etmesi talimatının ardından ABD'li diplomatlar ülkeden ayrılıyor.

Fotoğraf: Marcelo Perez Del Carpio/AA

Paylaş

Venezuela'daki ABD'li diplomatların ülkeden ayrılmak üzere Caracas Havaliman'ına hareket ettikleri bildirildi. 

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, bazı ABD'li diplomatlar ve ailelerinin, Venezuela'nın başkenti Caracas'ta havalimanına gitmek üzere konvoy halinde yola çıktıklarını söyledi.

Maduro ABD ile tüm ilişkileri kestiğini ve ABD'li diplomatlara Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı. 

Venezuela'daki ABD Büyükelçiliği ve konsolosluklarında görev yapan ikinci derece personele ülkeden ayrılma talimatı verildiği ancak birinci derece diplomatların görevlerine devam edeceği belirtilmişti.

Talimatın, Venezuela'daki ABD diplomatik temsilciliklerinde çalışan 150 civarındaki personelin tamamının güvenliğini sağlamanın zor olduğu için verildiği, buna rağmen başkent Caracas'ta bulunan Büyükelçiliğin açık kalmaya devam edeceği kaydedildi.

Bakanlığın ayrıca Venezuela'da yaşayan ABD vatandaşlarına ülkeyi terk etmek için hazır olmaları uyarısı yaptığı ileri sürüldü.

ABD, BMGK'Yİ VENEZUELA GÜNDEMİYLE ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Öte yandan, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyini cumartesi günü yerel saat ile 09:00'da toplantıya çağırdığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da toplantıya katılması bekleniyor.

Venezuela’da dün muhalif lider Juan Guaido, kendisini ülkenin geçici başkanı ilan etmiş, ABD de hemen desteğini bildirmişti. Trump, Guaido’yu ülkenin meşru lideri olarak tanıdığını açıklamıştı.Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ABD hükümetiyle tüm diplomatik ve siyasi ilişkileri kesme kararı aldığını belirterek "Diplomatik delegasyonlarının ülkeyi terk etmeleri için 72 saati var" demişti. Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaido'nun başkanlığını ordunun kabul etmeyeceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ümraniyespor, Fenerbahçe'yi yenerek kupada çeyrek finale çıktı: 0-1

SONRAKİ HABER

Venezuela, ABD'deki tüm diplomatik personelini geri çekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...