20 Ocak 2019 12:52

İtiraz edilen 638 kişiden sadece 15’inin kaydı donduruldu

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde 638 seçmenin usulsüz taşınmasına yapılan itirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu sadece 15 seçmenin kaydını dondurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla birlikte Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde son 6 ay içerisinde seçmen sayısında yaşanan 700 civarında artışa ilişkin, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itirazda bulundu.

HDP’nin itiraza yetkili kişileri tarafından yapılan başvuruda, çevre köy ve illerden aralarında askerler ve korucuların da bulunduğu 638 kişinin usulsüz bir şekilde kent merkezine taşındığı bilgisine yer verildi. 

Söz konusu itirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, başvuruyu karara bağladı. Kurul, HDP’nin itiraz dilekçesinde yer alan 638 seçmenden sadece 15’inin kent merkezinde ikamet etmediğini ileri sürerek, bu kişilerin seçmen kayıtlarını dondurduğunu belirtti. Verilen kararda, diğer seçmenler hakkındaysa, herhangi bir işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

HDP KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Konu hakkında MA’ya bilgi veren HDP’li yetkililer, karara tepki gösterdi. Kaydı dondurulmayan çoğu kişinin çevre köylerden taşınan korucu ve askerlerden oluştuğunu kaydeden HDP’liler, bu kişilerin kayıtlarının da dondurulması için İl Seçim Kurulu’na başvuracaklarını aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mali'de Birleşmiş Milletler adına arabuluculuk yapan 8 kişi öldürüldü

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...