07 Ocak 2019 07:34
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ocak 2019 08:40

Bakanlık, Palu ailesi ve Damat Ustael hakkında soruşturma açtı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı günlerdir tartışılan Palu ailesi meselesine ilişkin soruşturma başlattı.

Ekran görüntüsü: Müge Anlı ile Tatlı Sert Youtube hesabı

Paylaş

ATV'de yayınlanan Tatlı Sert adlı programın sunucusu Müge Anlı, birkaç haftadır işledikleri, kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal olayına ilişkin gelişmeleri aktardı. Suç iddiaları ile dolu hikayesiyle gündem olan Palu ailesi ve Tuncer Ustael olayıyla ilgili Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı soruşturma başlattı. Kayıp anne kızın cansız bedenini arama çalışmalarında da kemik bulundu. 

Tatlı Sert programı canlı yayınında Müge Anlı tarafından duyurulan gelişmeye göre, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Palu ailesi hakkında işlem başlattı, damat Tuncer Ustael hakkında ise soruşturma açtı.  

Ustael'e tepki gösteren Anlı, "Recep ve Melike'nin yanı sıra Ustael'in çocukları hakkında neler oldu konusunda dosya hazırlanması gerekiyor" ifadesini kullandı.

İki cinayet, bir cinayete azmettirme, kendi çocukları dahil 4 çocuğa ve baldızına tecavüz ve cinsel istismarla suçlanan damat Tuncer Ustael’e, kızları ve torunları öldürülen aile bireylerinin bizzat yardım ettiği ileri sürülüyor.

KEMİK BULUNDU

Ayrıca 11 yıl önce kaybolan Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike Tanhal'ın (8) cansız bedenlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğü iddiası üzerine yapılan kazı çalışmalarında 20 santim uzunluğunda bir kemik parçası bulundu. Kemik incelenmek üzerinde Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Körfez ilçesinde yaşayan Meryem ve kızı Melike Tanhal, 11 yıl önce ortadan kayboldu. Harun ve Havva Palu çifti, o zaman polise yaptıkları ihbarda, kızları Meryem ve torunları Melike Tanhal'ın öldürülüp, cesetlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğünü iddia etti. Bunun üzerine o yıl Tütünçiftlik sahilinde iş makineleriyle yapılan aramadan sonuç çıkmadı.

Havva Palu'nun damadı Tuncer Ustael, anne- kızın cansız bedenlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğünü ve yeri bildiğini ileri sürdü. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü iddia üzerine geçen hafta Cuma günü kadavra köpekleri 'Melon' ve 'Tina' ile bölgede çalışma yaptı. Bugün kazı çalışmalarına kaldığı yerden devam edildi. İş makineleri ile yapılan kazı sırasında 20 santimetre uzunluğunda bir kemik bulundu. Yaklaşık 25 metre çapında kazılan alanda bulunan kemik, polis olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kemiğin bir insana mı, yoksa bir hayvana mı ait olduğu yapılacak inceleme ile ortaya çıkacak. Bölgede yapılan kazı çalışmaları devam ediyor.

'PALU AİLESİ' MESELESİ NEDİR?

NTV, Müge Anlı'nın programında yer alan iddiaları derledi. NTV'de yer alan haberin özeti şöyle:

Kocaeli’de yaşayan Harun ve Havva Palu çiftinin 5 çocuğu bulunuyor: Fatih, İsa, Emine, Meryem ve Ayşe Melek.

Çocuklardan biri olan Emine, Tuncer Ustael ile evleniyor. Kardeşi Meryem de Ahmet Tanhal ile evleniyor. Emine ve Tuncer Ustael çiftinin bir kız bir de erkek çocuğu oluyor. Meryem ve Ahmet çiftinin de Recep ve Melike adlarında iki çocuğu dünyaya geliyor.

Tuncer kendisini tüm aile içinde 'cinci hoca' olarak tanıtıyor. Ailede ona sadece baba Harun ve bacanağı Meryem'in kocası Ahmet inanmıyor. Ahmet’i ortadan kaldırmak isteyen Tuncer, eşinin kardeşi İsa’yı etkisi altına alıp onu öldürtüyor. Baba Harun oğlunun hapse girmesini istemediği için suçu üstleniyor ve hapse giriyor. Ahmet ölünce Meryem ve iki çocuğu (Recep-Melike), Tuncer’in kapıcı dairesinde kalmaya başlıyor. Tuncer burada evde kalan herkese tecavüz ve cinsel istismarda, işkencelerde bulunuyor. İşkence ve tecavüzlerin sonucunda evden kaçmayı başaran Recep hastane kontrolünün ardından yurda yerleştiriliyor.

Tekrar başa dönersek, işlenen Ahmet Tanhal cinayetinin ardından öldürülen eşin akrabaları, Meryem ve ailesinin peşine düşüyor. Meryem Hanım, çocuğu ve 4 aile bireyiyle birlikte bir servis aracının içinde yaşamaya başlıyor.

Takvimler 2008 yılının Aralık ayını gösterdiğinde 32 yaşındaki Meryem Tahnal, yaşadığı servis aracından dışarı çıktı. Ardından kayıplara karıştı. İki çocuk annesi kadının izine 10 yıl boyunca hiç kimse rastlayamadı. Meryem'in kaybolmasından bir yıl sonra Meryem Hanım'ın kızı Melike'yi amcası Halit Tahnal gelip aldı. Ancak Melike'den de 9 yıldır haber alınamıyor.

Kocaeli Körfez İlçesinin Tütünçiftlik bölgesinde hurda bir otomobilin içinde yaşamaya devam eden baba Harun ve anne Havva Palu, çevre sakinlerinin ihbarı üzerine Kocaeli Belediyesi'ne ait barınma evine yerleştirildi.

Kaybolduğunda 32 yaşında olan Meryem Tahnal'ın akıbeti gizemini korurken 3 Ocak Müge Anlı canlı yayınında yeni gelişmeler ortaya çıktı. 

Burada polise kızı ve torununun öldürüldüğünü söylediler. Anne Havva Palu'nun iddiasına göre akrabaları Tuncer Ustael hem kızı hem torunu öldürmüştü. Emniyet cinayet şüphesiyle ilgili araştırmalar yaptı. Ama yapılan her arama çalışması olumsuz neticelendi. O dönem yanlış ifadeler verdiğini söyleyen Havva Palu, kızı ve torununun yaşadığını düşünüyor.

Müge Anlı canlı yayınına bağlanan komşular da Tuncer Ustael hakkında iddialarda bulundu ve şüpheler Tuncel Ustael üzerinde yoğunlaştı.

Müge Anlı 3 Ocak Perşembe günü, iddialarda adı geçen herkesi canlı yayına topladı ve herkes bildiğini anlattı. Müge Anlı Tuncer Ustael hakkında gerçekleri raporlarla birlikte izleyiciyle paylaştı. Meryem ve çocukları, Tuncer Ustael ile eşi Emine'nin evinde kalıyorlardı.

Müge Anlı, Tuncer Ustael'in çocuğu Enes'in ve Meryem'in çocukları Melike ve Recep'in vücudunun bazı bölgelerinde iğne izleri olduğu bilgisine hastane raporlarından ulaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme'de kurulmak istenen JES için bilirkişiler olumsuz görüş sundu

SONRAKİ HABER

Sendikacılar şikayet etti, işçi Erdoğan’a hakaretten yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...