Tank Palet'in özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı

Türk Harb-İş Kayseri Şubesinden, Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesine tepki geldi: Fabrikalarımızın özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz.

05 Ocak 2019 12:31
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ocak 2019 14:26
Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

Kayseri’de kurulu bulunan, Tank Palet Fabrikası olarak bilinen, 1’inci Ana Bakım Müdürlüğünün Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla özelleştirilmesine Türk Harb-İş Kayseri Şubesinden tepki geldi. Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çalışanlar “özelleştirmeye hayır” diyerek imza kampanyası başlattı. “Milli ve yerli fabrikalarımızın özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

Yapılan açıklamada konuşan Türk Harb İş Kayseri Şubesi Başkanı Özgür Özsoy, “Milli savunma sanayimizin göz bebeği olan fabrikalarımızın özelleştirilmesine karşı çıkıyor. Kararın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

'ÖZELLEŞTİRİLMENİN İZAHI OLAMAZ'

“Savunmada millileşme” sloganını kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özelleştirme kararına anlam veremediklerini dile getiren Özsoy, “1’inci Ana Bakım Fabrikamız bugüne kadar ürettiği 281 adet Fırtına’dan 140 adet daha üretme kararının alınmasından sonra, neden işletme hakkı devriyle özelleştiriliyor? Bunun hiçbir şekilde izahı olamaz” diye konuştu. Özsoy, “Sendikamız, ülkemizin savunma sanayinin en önemli işyerlerinden olan askeri tesisimizin işletmesinin özel şirketlere devri gibi tarihi hata düzeltilene kadar, ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz adına birlik ve bütünlük içinde mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

“Tank Palet Kaledir”, “Özelleştirmeye Hayır”, “Fırtına emeğimiz, tank palet geleceğimiz” sloganlarının atıldığı açıklama sonrası, imza standına çağrı yapıldı. İmza standının 6 Ocak Pazar günü saat 17.00’a kadar açık olacağı belirtildi. (Kayseri/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AKP'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları açıklandı

SONRAKİ HABER

Sanatçı Münir Özkul ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...