02 Ocak 2019 14:57
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ocak 2019 15:13

Suriye ordusu: 400 YPG'li Menbic'den ayrıldı

Suriye ordusu, Şam ile YPG arasında varılan anlaşma gereğince 400'e yakın YPG mensubunun Menbic'den ayrıldığını açıkladı.

Fotoğraf: Abkhazian Network News Agency/Wikimedia Commons(CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Suriye hükümeti ile YPG arasında varılan anlaşma sonrası 400 kadar YPG mensubunun Menbic'den ayrıldığı belirtildi.

Sputnik'in haberine göre Suriye Savunma Bakanlığı, Şam yönetimi ile YPG arasında varılan ve YPG'nin Menbic bölgesinden çekilmesini kapsayan anlaşma gereği 1 Ocak tarihinde yaklaşık 400 kadar YPG mensubunun 30 araçla birlikte Menbic'den ayrıldığını duyurdu.

NELER OLMUŞTU?

TSK'nin vekaleti altındaki cihatçı grupların Menbic'in sınır hattına gönderilmesi sonrası 28 Aralık'ta YPG, Menbic'den çekildiğini açıklayarak Suriye ordusunu kenti korumak üzere bölgeye davet etmişti. Suriye ordusundan yapılan açıklamada ise "Menbic'e girdik, bayrağımız resmi kurumlarda dalgalanıyor" denilmişti.

Türkiye ve ABD, Menbic'e Suriye ordusunun girdiği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtirken Rusya ise kentin denetiminin Suriye ordusuna geçmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etmişti.

MENBİC NERESİ?

Fırat Nehri'nin batısında yer alan Menbic, 2016 yılında Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından IŞİD'den alınmıştı. 2012 yılında ÖSO’nun, 2014 yılında ise IŞİD’in eline geçen 80 bin nüfuslu Menbic, güneyde Halep’e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus’a 40 kilometre, doğuda Kobani’ye 65 kilometre, batıda ise Bab’a 45 kilometre uzaklıkta bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Karşılıksız çek sayısı bir yılda rekor düzeyde arttı

SONRAKİ HABER

Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ı öldüren öğrenci tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...