27 Aralık 2018 20:04

Sosyal medyada #RoboskiKatliamı7YılOldu kampanyası

Roboski Katliamı'nın 7. yılı nedeniyle bugün yapılacak anma törenleri öncesi sosyal medyada #RoboskiKatliamı7YılOldu kampanyası düzenlenlendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski Köyü’nde 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarıyla düzenlenen bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişi, yarın düzenlenlenecek etkinliklerle anılacak. Katliamın yedinci yılı nedeniyle sosyal medyada #RoboskiKatliamı7YılOldu etiketiyle kampanya başlatıldı.

Sosyal medya kullanıcıları, yaptıkları paylaşımlarda Roboski Katliamı’nın unutulmadığını hatırlattı ve 7 yıldır ailelerin adalet taleplerine rağmen faillerin yargılanmayarak dosyanın kapatılmasına tepki gösterdi.

‘İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇ OLARAK KABUL EDİLMELİ’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre kampanyaya destek veren sosyolog ve yazar İsmail Beşikçi şu ifadeleri kullandı:

“Roboski'de yaşanan katliam insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak kabul edilmeli. Onların yaptıkları kaçakçılık, silah ya da uyuşturucu kaçakçılığı değildi. Orada kazma kürek işi olsaydı bu yolu kullanmazdılar.”

HDP Milletvekili Ömer Öcalan da yazdığı mesajda “Kürt halkına ölümden başka bir şey düşmedi son yüzyılda. Sürekli Kürt halkının kazanımlarına saldırmalarının sebebi nedir. Statüsü olan bir halk Roboski gibi katliamları sürekli yaşar mıydı. Kürt halkı bu yüzyılı kesinlikle ıskalamamalıdır” ifadelerine yer verdi.  

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen de “Ne çabuk unuttuk!” notunu paylaştı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Havalimanına taşınma tarihi 3 Mart olarak belirlendi

SONRAKİ HABER

Türkiye ve İspanya'dan İsrail'in Batı Şeria kararına kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...