23 Aralık 2018 16:08
Son Güncellenme Tarihi: 24 Aralık 2018 04:11

Erdoğan'dan Trump'a: Suriye'de her türlü desteğe hazırız

ABD Başkanı Trump ile telefonda görüşen Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefiki ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

Anadolu Ajansı'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aktardığına göre, Erdoğan, ABD yönetimi tarafından atılan adımlardan duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu karar çerçevesinde Türkiye'nin NATO müttefiki ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Erdoğan ve Trump'ın "Suriye'deki çekilme ve geçiş sürecinin suistimaline neden olabilecek bir otorite boşluğu meydana gelmemesi için iki ülkenin askeri, diplomatik ve diğer yetkilileri arasında eşgüdümün sağlanması hususunda mutabık kaldığı" belirtildi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiği konusunda da görüş birliğine varıldı.

TRUMP'TAN TWEET'LER

ABD Başkanı Donald Trump, konuya ilişkin tweet'ler de attı.

Trump'ın attığı ilk tweet'te, görüşmede ABD birliklerinin bölgeden "yavaş ve oldukça koordineli bir şekilde çekilişinin" konuşulduğu aktarıldı.

"Yıllardan sonra (askerler) eve geliyorlar" diyen Trump, iki ülke arasındaki ticaretin genişletilmesini de konuştuklarını kaydetti.

Trump, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bana Suriye'de IŞİD'in kökünü kazıyacağını söyledi, o bunu yapabilecek biri ayrıca Türkiye, onların 'kapı komşusu.' Askerlerimiz eve dönüyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Trump, salı günü Suriye'deki ABD askerlerini ve diplomatlarını çekeceğini duyurmuş, Twitter'dan, "Suriye'den çekilmek bir sürpriz değil. Yıllardır bu konuda kampanya yürütüyorum ve altı ay önce çıkmak istediğimde bir süre daha kalmayı kabul ettim. Rusya, İran, Suriye ve diğerleri, IŞİD'ın yerel düşmanlarıdır. Biz onların işini yapıyoruz. Eve gelme ve tekrar inşa etme zamanı" paylaşımında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sırbistan'da protestolar sürüyor: RTS muhalefete yer versin

SONRAKİ HABER

Amele pazarı: Dertlerimiz aynı, hepimiz iş bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...