16 Aralık 2018 17:10

Beşiktaş ile Trabzonspor 2'şer golle puanları paylaştı: 2-2

Trabzonspor'un Vodafone Park'a konuk olduğu maçta bordo-mavililer 2-0'lık üstünlüğü koruyamadı, Beşiktaş geriden gelerek eşitliği yakaladı.

Fotoğraf: Metin Pala/AA

Paylaş

Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta konuk ettiği Trabzonspor'la 2-2 berabere kaldı.

Çekişmeli geçen ilk yarısı 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle biten maçta ikinci yarıda da tempolu bir oyun vardı. Trabzonspor, maçın son anlarına 2-1 üstün girdi ama son 90+6'da Mustafa Pektemek'in golüyle Beşiktaş eşitliği sağladı.

Trabzonspor, ilk yarı bitmeden 45. dakikada Rodallega'nın golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarının başında da 47. dakikada Anthony Nwakaeme durumu 2-0 yaptı. 57. dakikada Onazi'nin kendi kalesine attığı golle Beşiktaş farkı 1'e indirdi ve durum 2-1 oldu.

DORUKHAN'IN GOLÜ 'VAR'DAN DÖNDÜ

68. dakikada Dorukhan'ın ceza alanı sağ çaprazından şutunda top ağlara gitti fakat VAR incelemesi sonrasında gol öncesi Lens'in ofsaytta olduğu tespit edildi ve gol geçersiz sayıldı.

PEKTEMEK SON DAKİKADA

Beşiktaş'a beraberlik golünü getiren isim 90+6'da Mustafa Pektemek oldu ve karşılaşma bu golle 2-2 tamamlandı.

ŞENOL GÜNEŞ: KARARLAR MAÇTAN ÖNCE VERİLİR, DOĞRUSU YANLIŞI GÖRÜLÜR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor'un son üç maçını kazanan bir takım olarak moralli sahaya çıktığını belirterek, "Maçın başlangıcı düşündüğümüz gibi olmadı. Pozisyon zenginliğimiz olmadı. Oyunun kontrolünü zaman zaman rakibe verdik. Devreye kadar yemememiz gereken yerde golü yedik" dedi.

Yedikleri ilk golde kademe hatası yaptıklarını kaydeden Güneş, "Kademede Vida kayboldu, Medel tek başına kaldı. Zamanlama hatasıyla gol yedik. Rakibin dirençli olan morali yükseldi. İkinci gol, düşündüğümüz hücum varyasyonlarını yapamadan ve taç bizdeyken oldu. Oyuncular savaştı ve direnç ortaya koydu. Daha fazla atak sayımız olabilirdi, oyun hızlanmıştı. Attığımız gol 'ofsayt' diyorlar. Hiç olmasaydı daha iyiydi. Çok pozisyon buluyorduk, oyunun hızı artmıştı. Hem seyirci hem biz hem oyuncular ondan sonra durağanlaştık. Buna rağmen pozisyon bulduk. Rakip kaleci iyiydi. Daha erken gol bulsaydık o coşkuyla üçüncü golü atabilirdik" diye konuştu.

İkinci yarıda oyuna dahil olduktan sonra etkili performans gösteren Caner Erkin ve Gökhan Gönül'e ilk 11'de şans vermemesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, "Kararlar maçtan önce verilir, maç içinde uygulanır. Doğrusu, yanlışı görülür. Bunlar üç gün önce kadroda olmayan oyunculardı. Lens de yoktu. Adriano'da soru işaretim vardı. 10-15 gün idman yapmayan oyuncular oluyor. Bir de yorgun oyuncular var. Adriano oynadı ama diri değildi" ifadelerini kullandı.

Güneş, Necip Uysal'ın da kasığındaki sakatlık nedeniyle ikinci yarıya devam edemediğini ve Dorukhan Toköz'ün ağrılarına rağmen oynadığını aktardı.

'KİMİN GİDİP KİMİN KALACAĞINA BEN KARAR VERMİYORUM'

Sözleşmesinin feshi için görüşmelerin sürdüğü Pepe'nin yanı sıra Ryan Babel'in takımdaki geleceğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, şunları söyledi: Hepsi milli takımdan sakat geldi. Bunları doğru bulmuyorum. Vida, Ljajic, Pepe, Babel ve Roco sakat geldi. Roco, ikinci yarıda takıma katılacak. Sakatlıktan sonra toparlanamayanlar var. Bir de bunların sorunu var, Pepe'nin gidişi gibi. Kimin gideceği kimin kalacağı yönünde oyuncuların da istekleri olabilir. Geniş bir konu, ben içindeyim ama benim karar vereceğim bir konu değil.

Transferde gidecek ve gelecek oyuncuların durumunun ekonomik şartlarla belirleneceğini anlatan Güneş, "Git, demekle olmuyor, kal demekle olmuyor. Babel bizim için iyi oyuncu, Adriano da iyi oyuncu. Onların da kulüple ilişkileri var. Bunlar şu anda soyut şeyler" değerlendirmesinde bulundu.

YILDIRIM DEMİRÖREN GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ: DEDİKODUYA BAYILIYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yaptığı görüşmeye de açıklık getiren Güneş, "Dedikodu yapmaya bayılıyoruz. Ben Beşiktaş'ın teknik direktörüyüm, Yıldırım Demirören'e gitsem ne olur, gitmesem ne olur? Bir gazetecinin yazdıklarıyla ilgili telefon açmıştım, onu konuşalım istedim. Para konusunu bazılarınız da yazıyor. Herhalde o kişi Demirören ile çalışıyor. O konuyu konuşmak için gittim. Bir de nişan konusu vardı. Gizli bir şey olur mu?" şeklinde konuştu.

Milli takım konusunda daha önce bir görüşme yaptığını hatırlatan Güneş, "O zaman resmi görüştüm, olmayacağını söylemiştim. Ben Beşiktaş'ta çalışıyorum. Başarılı olmak, katkı vermek için çalışıyorum. Her gün aynı şeyi düşüneceğim. Şu anda üzgünüz, durumumuzun iyi olmadığını biliyoruz. Zor bir dönem geçiriyoruz. Bunu en iyi şekilde gidermek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

ATIBA'NIN REKOR MAÇI

Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson, Trabzonspor karşılaşmasıyla Süper Lig kariyerinde 157. maçına çıktı ve Beşiktaş'ın ligde en çok forma giyen yabancı oyuncusu unvanını elde etti. Siyah-beyazlı ekipte geçmiş sezonlarda oynayan Tomas Sivok, 156 maçla bu rekoru elinde bulunduruyordu.

TRABZONSPOR, BEŞİKTAŞ DEPLASMANINDA KOLAY KAYBETMİYOR

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile deplasmanda yaptığı son 15 lig maçında 11. kez sahadan puanla ayrıldı.

Bordo-mavili takım, bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

RODALLEGA, BEŞİKTAŞ'A YİNE GOL ATTI

Trabzonsporlu futbolcu Hugo Rodallega, Beşiktaş'a karşı yine gol atma başarısı gösterdi.

Karşılaşmada bordo-mavili takımın ilk golünü kaydeden Kolombiyalı oyuncu, Türkiye kariyerinde Beşiktaş'a karşı oynadığı 7. lig maçında 6. kez fileleri havalandırdı.

Türkiye kariyerine 2015-2016 sezonunda Akhisarspor'da başlayan Rodallega, iki takımın forması altında Beşiktaş ağlarına üçer kez gol attı.  

NWAKAEME 11 MAÇ SONRA GOLLE BULUŞTU

Trabzonspor'u Beşiktaş karşısında 2-0 öne geçiren golü atan Anthony Nwakaeme, Süper Lig'de 11 maç sonra fileleri havalandırdı.

Bordo-mavili takımın ligin 4. haftasında Galatasaray'ı 4-0 yendiği mücadelede 2 kez fileleri havalandıran Nwakaeme, 11 maç sonra golle tanıştı.

Nwakaeme, bu sezon ligde attığı gol sayısını ise 3'e yükseltti.

Karşılaşmanın 90+2. dakikasında sarı kart gören Trabzonsporlu futbolcu Joao Pereira, cezalı duruma düştü.

Bu sezon dördüncü sarı kartını gören Portekizli oyuncu, gelecek hafta ligde Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Malatyaspor'un kulüp binasına silahlı saldırı iddiası

SONRAKİ HABER

Sokak köpeklerini ninni söyleyerek uyutuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...