02 Aralık 2018 08:59

Dilop ve Sor için Van’da tanıtım gecesi düzenlendi

Dilop Dergisi ve Sor Yayınları Temsilcisi Reşo Ronahî: Okurlarımızı dayanışmaya çağrıyoruz.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kasım ayında 5. sayısıyla okurlarına ulaşan Dilop Dergisi ve Eylül ayında yayın hayatına başlayan Sor Yayınları için Van’da tanıtım gecesi düzenlendi.

Şair Yehya Omerî ve şair Emerîkê Sidîqayê’nin konuşmacı olduğu geceye yazar Qahir Bateyî ve Dil, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (DİSA DER) yöneticileri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dilop Dergisi ve Sor Yayınları Temsilcisi Reşo Ronahî, yayıncılığın Kürt dilinin ve kültürünün tarihsel gelişimindeki önemine dikkat çekerek okurlara dayanışma çağrısında bulundu. Ronahî, “Bugün ilk Kürtçe dergi olan Hawar’ın yayınlandığı tarihi Kürt dil bayramı olarak kutluyoruz. Bir halkın tarihinde, bir derginin yayınlanma tarihinin bunca anlam bulması ilginç ve önemlidir. Dilop da Hawar’dan bu yana gerçekleşen birikimi sahiplenmekte ve bunu daha ileriye taşımak için gayret etmektedir” dedi.

Gecenin devamında Arjen Arî Şiir Yarışması’nda 2015’te birincilik ödülü kazanan şair Yehya Omerî ve yine 2018’de bu ödülü kazanan Emerîkê Sidîqayê Arjen Arî şiirinin Kürt şiiri için önemine dikkat çekildi.

Gecenin sonunda katılımcılar Kürtçe şiirler okudu. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Aykut Erdoğdu: Üretim de yok ithalat da

SONRAKİ HABER

Türkiye Sakatlar Derneği: 'Eşit bir hayat istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...