13 Kasım 2018 07:53

Kayyım yetkisiz sendika ile sözleşme imzaladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu iş sözleşmesine yetkisi bulunmayan Memur-Sen’e bağlı BEM-BİR-SEN ile Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyım, üye sayısı nedeniyle toplu iş sözleşmesinde yetkili olmayan hükümete yakın Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Belediye Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ile “Sosyal Denge Sözleşmesi” imzaladığı ortaya çıktı.

İNTERNET SAYFASINDAN DUYRULDU

Belediyeye ait internet sitesinden duyurulan sözleşme, belediyede görev yapan tüm memur ve sözleşmelileri kapsadığı ifade edildi. Sözleşme Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine atanan kayyım Cumali Atilla ile BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ve sendikanın Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Zeki Yağmur arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Atilla, sözleşme kapsamında Kasım 2018 ile Mart 2019 tarihleri için imza attıklarını belirterek, “Çalışanlarımıza en iyi imkânı sunmaya gayret ediyoruz. Sözleşmeyle personele her ay ‘sosyal denge tazminatı’ adı altında en üst sınırdan ödeme yapılacak” dedi.

YETKİSİZ SENDİKA İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Öte yandan 4688 sayılı kanun gereği toplu iş sözleşmesinin en çok üyeye sahip sendika ile yapılacağı belirtiliyor. Ancak sözleşme Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde 341 üyesi bulunan KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) yerine 140 üyesi bulunan BEM-BİR-SEN ile imzalandı.

TÜM BEL SEN: YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan Tüm Bel Sen Diyarbakır Şube Yöneticisi Baki Öndeş, “Şuan biz yetkili sendikayız. Bizim 341 üyemiz var. Onların 140 üyesi var. Sosyal haklarla ilgili biz anlaşmadığımız için bizden habersiz Memur-Sen’i çağırıp onlarla anlaşmışlar. Dolayısıyla böyle bir şeye hakları yok. Hukuken yasal değildir. Biz bu durumla ilgili yasal süreç başlatacağız” dedi.

ÜYELERE BASKI İDDİASI

MA’da yer alan habere göre; İmzalanan geçersiz sözleşmeyi geçerli hale getirmek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve TÜM BEL-SEN üyesi memurların sendikalarından istifa edip BEM-BİR-SEN’e üye olması için daire başkanları tarafından baskı kurulduğu iddia edildi.

TEHDİTLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Belediyelere kayyım atanmasının ardından Diyarbakır merkez ilçe belediyeleriyle ilçe belediyelerinde üye sayısını hızlı bir şekilde yükselten BEM-BİR-SEN, TÜM BEL-SEN’e üye memurları, isimlerini Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) eklemekle tehdit edip istifaya zorlamasıyla gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yükseköğretim öğrencilerinin burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

Müzikle dans etmesi isteğini reddeden eşini öldüren adam tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...