12 Kasım 2018 10:20

‘Rant için değil, halk için belediyecilik’

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu yerel seçimlere dair ‘Nasıl bir belediyecilik?’ başlıklı forum düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, yerel seçimlere giderken nasıl bir yol izlemesi gerektiğini tartışmak için ‘Nasıl Bir Belediyecilik?​’ forumu düzenledi. Özdoğanlar Düğün Salonu’nda yapılan foruma çeşitli parti, sendika, dernek ve kurumların yanı sıra il genel ve belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Avukat Ahmet Özdel’in açış konuşması ile başlayan forumda Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun şahsından özgürlük ve demokrasi yolunda kaybettiğimiz tüm değerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Platform Sözcüsü Ahmet Özdel, açış konuşmasında forumun amacının belediyecilik, belediye yönetimi, seçimlerin yapılması ve seçim çalışmalarının yürütülmesinde yurttaşların görüşlerinin alınması olduğunu belirterek, forumun içeriğine dair açıklamalarda bulundu.

‘HEDEFİMİZ ÇORUM İÇİN ADALET OLMALI’

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Av. Ahmet Özdel, hedeflerinin Çorum için adalet olduğunu belirterek, birlik olmadan kazanmanın imkanı olmadığına dikkat çekti.

Uzun yıllardan bu yana şehri rant ve çıkar ilişkileri çerçevesinde AKP ve onun önceli partilerin yönettiğine dikkat çeken Özdel, hedeflerinin Çorum için adalet olduğunun altını çizdiği konuşmasında satır başları ile şunları söyledi:

“Bu yönetim şekli ise şehrin doğasına, insan yaşantısına, kentli olma bilincine, insanların kardeşliğine ve barışına-kültürüne ve tarihine aykırılık içermektedir. Bu belediyecilik anlayışı halkın değil bir avuç rantiyecinin çıkarına hizmet etmektedir.

Kamu alanları satılmakta ve kapitalistlere peşkeş çekilmektedir. Örnek mi? Pazar yerleri, otogar yeri, belediye arsaları sermaye kesimine peşkeş çekilmektedir.

Bu ve sayacağınız birçok nedenle bu kentte demokrasiyi, eşitliği, kardeşliği, en önemlisi de emeği düşünen tüm kurum kuruluş ve partilerin ve bireylerin yan yana gelmesinin zorunlu olduğunu düşüncesi ile bir araya geldik. Doğruluk bizim rehberimiz olsun. Hedefimiz Çorum için adalet olmalı. Çorum’u mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmeliyiz. Çıkarcı yönetimleri ortadan kaldıracak gençlerin önünü açacak, teknoloji, sanat ve tarih kenti haline getirmeliyiz. Bu kentte yaşayan tüm kültürleri hiçbir ayrımcılık yapmadan yaşatmalıyız. Ulaşım, çalışma koşulları, sağlık, eğitim ve sosyal olanaklarıyla emek dostu bir kent haline gelmeli. Güvenli kreş, çocuk yuvası, yaşlı gündüz bakımevleri ve sağlık merkezleriyle çocukların, yaşlıların ve ana-babaların dostu bir kent haline getirmeliyiz. Kadın sığınma evleri ve kadına yönelik pozitif ayrımcılığın egemen olduğu bir kent haline gelmeli. Sosyal hizmet ve gönüllü sivil dayanışma ağlarının eşgüdümünü sağlayan, sosyal yardımları sadaka olmaktan çıkaran, yoksullara onurlu bir yaşamın ve yeniden yaşama sarılmanın mümkün olduğunu gösteren bir dayanışma kenti haline gelmeli.”

DAVETLİLERE ANKET FORMU

Daha sonra forumu yönetmek üzere bir divan kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanı Sami Akpınar’ın sunuş konuşmasının ardından davetlilere yanıtlamaları için 37 sorudan oluşan bir anket dağıtıldı. Forumda ilk olarak eski Genel Meclisi Üyesi Hasan Yıldırım söz alarak, nasıl bir belediyecilik istediğine dair öneri ve görüşlerini açıkladı.

‘NASIL BİR BELEDİYECİLİK İSTİYORUZ?​’

Alışılmış toplantı formatından farklı olarak gerçekleştirilen ‘Nasıl Bir Belediyecilik’ Forumunda sırasıyla; Makine Mühendisi Mehmet Öztürk, Erol İpek, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, CHP Belediye Meclisi Aday Adayı Şentürk Gülnaz, Tiyatro Yazarı Şahin Örgel, Eğitim Sen Eski Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Emek Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen, Prof. Dr. Habip Akdoğan, Halkevleri adına Murat Tepeköy, gençlerden Tuğçe Karaman, CHP Belediye Başkanı aday adayları Saadet Aydoğdu ve Osman Samsunlu ve CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi söz alarak öneri ve görüşlerini dile getirdi.

Forum konuşmaların ardından Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Av. Ahmet Özdel bir değerlendirme yaparak, bu tür forumların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini açıkladı.

FORUMA KATILANLAR

Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Av. Ahmet Özdel, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP Belediye Başkan Aday Adayları Osman Samsunlu ve Saadet Aydoğdu, CHP Alaca Belediye Başkan Adayı Sedat Genç, CHP Mecitözü Belediye Başkan Adayı Yusuf Şişman, Emek Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen, HDP İl Eş Başkanı Ümit Küçükbayatlı, CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Yıldız Bek, CHP Belediye Meclisi Üyeleri Necdet Biçer, Levent Çöphüseyinoğlu, Nazik Bulut ve Tuncay Yılmaz, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, ADD Şube Başkanı Uğur Demirel, CHP Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP İl ve Merkez İlçe Yöneticileri, CHP İl Genel ve Belediye Meclisi Aday Adayları, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Erol İpek, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, İMO İl Temsilcisi Ulaş Tokgöz, Tarhan Köyü Muhtarı Garip Özgür, Dedesli Ovazı Türkmen Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Halkevleri Temsilcileri ile çeşitli dernek, sendika ve parti üyeleri ile davetliler katıldı. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP'de belediye başkanlığı adaylık başvuruları uzatıldı

SONRAKİ HABER

İran'da ‘eşek kulağı’ ve ‘kedi gözü’ estetiği yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...