12 Kasım 2018 10:09
Son Güncellenme Tarihi: 13 Kasım 2018 12:36

Ege Üniversitesi'nde alınmayan teçhizat, alınmış gibi gösterilmiş

'Ege Üniversitesi Denetim Raporu'nda, başlanılan 19 projenin bitirilemediği, bazı binaların yapı kullanım izinlerinin olmadığı yer aldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sayıştay Başkanlığı'nca 'Ege Üniversitesi 2017 Yılı Denetim Raporu' tamamlandı. Rapora göre, Diş Hekimliği Fakültesi ve Deney Hayvanları binası klima ve havalandırma tesisatı malzemeleri alım işi kapsamında, yüklenici firmadan alınan teçhizatın, fiili sayım sırasında yerinde olmadığı tespit edildi. Sayıştay üyeleri, alımı yapılan 24 kalem mal ve malzemenin yerinde olmadığını raporladı. Denetçiler, söz konusu makine teçhizatının, bu birimlere gelmediğini, bu durumun tutanak altına alındığını belirtti. Ege Üniversitesi'nden ise konuya dair verilen yanıtta, üniversitenin makine teçhizat alımlarına ilişkin ödeneklerin bütçe tekniği açısından İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı altında ödenekleştirildiği, yıl içinde birimlerden gelen taleplere göre ihaleye çıkıldığı, ihale sonuçlandıktan sonra mal veya malzeme tesliminin doğrudan ilgili birime ve teknik personele yapıldığı kaydedildi.

'TARİHİ DEĞERİ OLAN ESERLERİN TAŞINIR KAYDI YOK'

Sayıştay raporuna göre, Diş Hekimliği Fakültesi'nde bulunan ve tarihi değeri olan eserlerin, taşınır kaydının olmadığını da belirlendi. 'Tarihi Müze' olarak adlandırılan bölümde sergilenen antika eski eser niteliği taşıyan taşınırların, girişlerinin yapılmadığı, söz konusu demirbaşların giriş kaydının olmaması nedeniyle 'Taşınır Mal Yönetmeliği' kapsamında düzenlenmesi gereken taşınır belge ve cetvellerde yer almadığı, böylece söz konusu 228 adet taşınır ve 15 adet kitabın tamamının ilgili kodlarda kayıtlarının olmadığı bilgisine yer verildi.

'BAŞLANILAN 19 PROJE BİTİRİLEMEDİ'

Raporda, Bilimsel Araştırma Projeleri'nde mevzuattaki düzenlemelere aykırı işlemlerin yapıldığı görüşüne de yer verildi. Yapılan incelemede, 2011 ile 2017 yılları arasında yürütülen çok sayıda bilimsel araştırma projelerinin ara raporlarının tüm uyarılara rağmen süresinde hazırlanmadığı, 2017 yılına kadar bu raporların BAP Komisyonu'nca takip edilmediği ve projelere ilişkin herhangi bir yaptırımın da uygulanmadığı tespit edildi. 19 proje için toplam 175 bin 806 lira ödendiği aktarıldı.

'BİNALARIN YAPI KULLANIM İZİNLERİ YOK'

Sayıştay denetçileri, üniversite binalarının birçoğunun yapı kullanım izin belgelerinin bulunmadığını da rapora ekledi. Raporda, kız yurdu olarak inşa edilen ve işletmeye açıldıktan yaklaşık 10 ay sonra, yapı kullanım izin belgesi verildiği, halen inşaat halinde olan yapı kullanım izni olmayan binada öğrencilerin kalmasına izin verildiği değerlendirildi. (İzmir/DHA)

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ: ADLİ SÜREÇLER HASSASİYETLE İŞLETİLİYOR

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Sayıştayın üniversite ile ilgili raporuna ilişkin, "Raporda yer alan bulgularla ilgili idari ve adli süreçler hassasiyetle işletiliyor" açıklamasında bulundu. Budak "Bizim rektörlük yönetimimiz dönemi öncesine ilişkin 2017 yılı kapsamında, üniversitemizi inceleyen ve rapor hazırlayan Sayıştay, konuyla ilgili tespitleri doğrultusunda gereğini yapacaktır. Ayrıca söz konusu raporda yer alan bulgularla ilgili idari ve adli süreçler tarafımızca da hassasiyetle işletilmekte ve yerine getirilmektedir" dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Havalimanı inşaatında bir işçi daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

AKP'de belediye başkanlığı adaylık başvuruları uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...