04 Kasım 2018 08:24

İstanbul Müftüsü: Her görevlimiz 10 genci üzerine zimmetlemelidir

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, 'Diyanet İşleri Başkanımız, her görevlinin 10 gençle yakından ilgilenmesini istiyor' dedi.

Fotoğraf: İstanbul Müftülüğü/AA

Paylaş

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlilere, gençlere özel çalışma yapılması talimatı verdiğini aktardı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Çatalca Ulu Camisi'nde sabah namazında gençlere seslenen Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanının her görevlinin 10 gençle yakından ilgilenmesini istediğini, son gönderilen yazıda "Her görevlimiz 10 genci kendi evladı gibi görüp onlarla meşgul olacak" talimatının verildiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatı çerçevesinde İstanbul Müftülüğü olarak cami buluşmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanımız, her görevlinin 10 gençle yakından ilgilenmesini istiyor. Son gelen yazıda da 'Her görevlimiz 10 genci kendi evladı gibi görüp onlarla meşgul olacak' diyor. Yani her görevlimiz 10 genci üzerine zimmetlemelidir. Çünkü insan oğlunun, ilgiye, sevgiye ve dostluğa ihtiyacı var. Bu ihtiyacı sanal ortamlarda değil, doğal ortamlarda karşıladığı zaman güzel. Onun için çocuklarımıza hayatın sadece bu dünyada yaşadıklarımızdan ibaret olmadığını bunun dışında bir edebi hayatın olduğunu anlatmalıyız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Albayrak’ın yardımcıları Türk Telekom’a atandı

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesinden 'sır' olan tablolar Sayıştay raporunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa