15 Ağustos 2018 15:16

ABD'de rahipler, 70 yılda yüzlerce çocuğa istismarda bulunmuş!

Pensilvanya'da rahiplerin 70 yıldır çocukları istismar ettiği ve piskoposların bunları örtmek için 'inanç sömürüsü' yaptığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde rahiplerin 70 yıldır çocukları istismar ettiği ve piskoposların bunları örtmek için “inanç sömürüsü” yaptığı açığa çıkarıldı.

Pensilvanya Başsavcısı Josh Shapiro’nun 2 yıllık soruşturma sonrasında hazırladığı ve din adamlarının çocuklara uyguladığı cinsel istismarı ortaya koyan iddianame yayımlandı. Suçlamalar, eyaletteki piskoposluklar tarafından arşivlenen gizli belgeler ve rahiplerin yazılı ifadelerine dayandırıldı.

Euronews'ten Enis Günaydın'ın haberine göre Başsavcı Shapiro, “Burada çocuklar cinsel istismar ve tecavüze maruz kalmıştır ve bunun failleri yetişkin insanlar, rahiplerdir” dedi. Katolik Kilisesinin çocuklara yönelik istismarları konusunda Amerikan tarihindeki en kapsamlı raporu hazırladıklarını ifade eden Shapiro, 884 sayfalık iddianamede eyaletteki 8 piskoposluktan 6’sına yönelik suçlamaların yer aldığını belirtti.

‘BİNDEN FAZLA ÇOCUK’

Onlarca mağdur ve tanığın ifadesine başvurulan iddianame kapsamında binden fazla çocuğun istismar edilmiş olabileceği iddia edildi.

Piskoposluklardan bir kısmı resmi özür mektubu yayımlayarak, suç unsuru sayılabilecek her hareketin önüne geçmeyi hedeflediklerini ileri sürüldü.

Shapiro, her seferinde “istismar, inkar ve örtbas etme” döngüsünün birbirini takip ettiğini ve suçların zaman aşımına uğraması için kilise görevlileri tarafından gizli tutulduğunu dile getirdi.

İddianamede bazıları ölmüş olan 301 rahibin ismi geçerken, bunlardan sadece 2 tanesi davaya konu oldu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak: Euronews

ÖNCEKİ HABER

Pentagon: Menbic’de ortak devriye başlayacak

SONRAKİ HABER

‘Türkiye ve Rusya, İdlib konusunda anlaşamadı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...