23 Ekim 2018 14:19

Ankara'da Hacı Bayram Veli Üniversitesi sorunlarla açıldı

Gazi Üniversitesi'nin bölünmesiyle açılan Hacı Bayram Veli Üniversitesi sorunlarla açıldı: Yemek kartı yok, kütüphane ise kapalı

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Gazi Üniversitesi'nin bölünmesiyle açılan Hacı Bayram Veli Üniversitesi, öğrencilerin sorunları bitmiyor.

Yeni kurulan üniversitenin belli kısımlarında tadilat sürerken, öğrencilere yemek kartının verilmemesi de büyük bir sorun haline geldi. Üniversitenin Halk Bankası ile anlaşmalı olarak hazırladığı Jet-Kart öğrencilere hala verilmeyince, öğrenciler kartları olmadığı gerekçesiyle 1.40 TL olan yemeği 7 TL'ye yemek zorunda bırakıldı.

Adını vermek istemeyen Sosyoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi, bölünme yüzünden okulda çok fazla karışıklık olduğunu, öğrenci kartlarının geç çıkmasından, okuldaki tadilatların hala devam etmesine kadar öğrenciler olarak bir sürü sorunla karşılaştıklarını dile getirdi. Yemekhane kartlarının çıkmasının uzun süre ertelenmesi nedeniyle öğle yemeğini 1.40 TL'ye değil, 7 TL'ye yemek zorunda kaldıklarını anlatan öğrenci, okulda hala düzgün bir sistemin oturmadığını söyledi.

KÜTÜPHANE BU YIL KAPALI

Tadilatlar sürerken okulun açılmasına da tepki gösteren öğrenci, “İlk haftalarda rektörlük tarafından bir duyuru yapıldı. Bu duyuruya göre okulumuzun Merkez Kampüsü’nde bulunan kütüphane, tadilat ve bölünmeden dolayı Hacı Bayram Veli ve Gazi Üniversitesine göre kitapların ayrılması için 200 gün kapalı kalacak” dedi.

Teknoloji Fakültesi’nden bir öğrenci ise kütüphanenin kendileri için en temel kitapları temin edebilecekleri ve ders çalışabilecekleri yer olduğunu hatırlatarak “Haklarımızı hiçe sayıyorlar, 200 gün demek bir eğitim-öğretim yılı demek. Biz bir yıl boyunca kütüphaneyi kullanamayacağız. Teknoloji Fakültesi, Gazi Üniversitesi’nde kalan bir fakülte ancak bizler de bu bölünmeden oldukça etkileniyoruz” dedi.

HOCALAR AYNI, ÜNİVERSİTELER FARKLI

İktisadi ve İdari Bilimler Fakütesi'nden bir öğrenci ise üniversitedeki ilk haftalarının nasıl geçtiğini şöyle anlattı: “Şu an bölünmüş bir üniversiteyi çok fazla hissettiğim bir durum yok. Gazi Üniversitesi öğrencileriyle aynı derslere giriyoruz ve aynı hocalardan ders alıyoruz. Bizim Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin tam olarak Gazi Üniversitesi’nden koptuğunu anlamamız için Gazi Üniversitesi öğrencilerinin mezun olması gerekiyor.”

ÜNİVERSİTEDEN GEÇİCİ ÇÖZÜM

Hacı Bayram Veli Üniversitesi ise dün yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için Jet-Kart basılana kadar bir aylık yemek parasının yatırılmasını istedi. Yapılan açıklamada “2018-2019 eğitim öğretim dönemi yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerimizin jet-kart basım ve dağıtımı yapılıncaya kadar fakültemizin yemekhanelerinden faydalanabilmeleri için 26 Ekim 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar 22 günlük (1-30 Kasım tarihleri arası) toplam yemek bedeli olan 29.40 TL'yi Halk Bankası'na yatırarak” dekont ve öğrenci belgeleriyle üniversiteye başvurmalarını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır patlaması davasına Lisa Çalan'ın katılımı sorulacak

SONRAKİ HABER

YÖK ne yapmak, nereye varmak istemektedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...