07 Ekim 2018 14:35
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ekim 2018 17:39

Erdoğan'dan yerel seçimlere ilişkin 'kayyım' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa gereğini yapıp kayyım tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz' dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ankara Kızılcahamam'da konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başakanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrası Bölge illerindeki belediyelere kayyım atanacağı söylemlerine ilişkin net açıklamar yaptı. Erdoğan "Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar, sandıktan çıkacak olurlarsa, öyle bekleyelim şu olsun bu olsun yok. Anında gereğini yapıp kayyım tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki açılış töreninde yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

■ Terör sorununu Türkiye'nin gündeminden tamamen çıkarmakta kararlıyız. Emniyet ve istihbarat birimlerimizi FETÖ'cü hainlerden temizlememizin ardından son 3 yılda büyük başarılara imza attık. Yaz kış demeden yılın 365 günü operasyonlarımız aralıksız sürüyor. Kandil ve Sincar'da da inlerine girdik, giriyoruz.

■ 4 bin 584 teröristi etkisiz hale getirerek Afrin'i bölücülerin esartinden kurtardık.

■ Şimdi Mart seçimleri geliyor. Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar, sandıktan çıkacak olurlarsa, öyle bekleyelim şu olsun bu olsun yok. Anında gereğini yapıp kayyım tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz.

■ Terör saldırılarının da son günlerde yoğunlaşan ekonomik saldırıların da hedefi belli. Dikkat edin ülkemiz geliştikçe, güçlendikçe, çıkarlarını korumak için daha kararlı davrandıkça saldıraların da şiddeti artmıştır.

■ IMF borcunu tamamen sıfırladığımız bir dönemde gezi olaylarının başlaması tesadüf değil. Hemen bir saldırıya girdiler ve rakamlar çift haneli oldu.

■ 24 Haziran seçimleri sonrasında kur üzerinden tetiklenen ekonomik operasyonları da tesadüf olarak görmüyoruz.

■ Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Türkiye, güney sınırı boyunca bir terör koridorunun oluşmasına rıza göstermeyecektir.

HDP'DEN TEPKİ: BU AKP'NİN YENİLGİSİNİN İTİRAFIDIR

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemine tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya dair sözlerini paylaşan Taşdemir, “Halk HDP'yi desteklemiyor yalanı tutmayınca bu sefer de tehdit ve şantajla yıldırmaya çalışıyorlar. Bu AKP’nin yenilgisinin itirafıdır” yorumunda bulundu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kırılan kol davası AİHM’ye taşındı

SONRAKİ HABER

Osmangazi Köprüsü'nde Dilovası için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa