Antalya’da gazetecilere zarf içinde para verilmesine tepki

AGC Başkanı Mevlüt Yeni: 350 TL'ye Antalya basınını satın alacağını mı düşündü acaba? Bu son derece büyük bir terbiyesizlik.

24 Eylül 2018 13:07
Paylaş

Antalya’da faaliyet yürüten Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) düzenlediği bir basın toplantısına katılan yerel gazetelerin muhabirlerine zarf içinde para verdi. Olayın duyulması ve gelen tepkiler üzerine dernek konuya ilişkin açıklama yaptı ve ‘abonelik ücreti’ dedi.

KONGED Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu'nun 'abonelik ücreti’ açıklamalarına Antalya Gazeteciler Cemiyeti düzenlediği basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Konuyla ilgili araştırma yaptıklarını ifade eden Yeni, KONGED Başkanı'nın Antalya medyasına yönelik düzenlediği toplantıda, gazetecilere içerisinde 250 ile 350 TL arasında değişen rakamlarda para bulunan zarf dağıttığını, olayı toplantıya katılan ve zarfı iade eden muhabirlerin uyarısıyla öğrendiklerini kaydetti.

Toplantıya katılan muhabirleri ve yöneticilerini dinlediklerini anlatan Yeni, “Gerçekten Antalya basınını rencide eden, aşağılayan, destek adı altında kendi ikbal ve istikballerine katkı sağlamak üzere medyayı etkilemek için yapılmış bir çalışma olduğunu gördük. Dolayısıyla bu dernek bir açıklama yapmış ve maalesef dağ fare doğurmuş. Biz kendilerinden incittikleri Antalya basınına özür beklerken benden, bizden özür bekliyorlar. Bu ne cürettir, bu nasıl bir yaklaşım tarzıdır, kimdir bunların akıl hocaları, nasıl böyle bir şey yapabilirler, anlamak imkansız” diye konuştu.

‘ABONE İŞLEMLERİYLE MUHABİRLER Mİ İLGİLENİYOR?’

Daha önce de benzer bir takım olayların duyumunu aldıklarını söyleyen Yeni, “Geçmişte de el altından birtakım çalışmalar yapıldığını duyuyorduk ama bu kadar alenen basın toplantısında, zarf içinde, bu bir abone çalışması bile olsa doğru bir şey değildir. Birkaç gün önce gazeteleri ziyaret ediyorlar ve niçin ziyaretlerinde abone işlemini yapmamışlar da, iki gün sonra basın toplantısında zarfın içine paraları koyup, ağzını yapıştırıp getirmişler. Ayrıca oraya gelen arkadaşlarımız aboneyle mi ilgileniyorlarmış” dedi.

‘DERNEK BAŞKANI ÖNCE İŞYERİ AÇITI, SONRA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI’

Aynı derneğin başkanının bir gün sonra kendine ticari bir işyeri açtığına dikkati çeken Yeni, “Aynı zamanda kalkıp ‘ben falanca yere belediye başkan adayıyım, filanca yere bilmem neyim’ diye siyaset yapmak üzere toplantı yapıyor. 350 TL'ye Antalya basınını satın alacağını mı düşündü acaba? Bu son derece büyük bir terbiyesizliktir. Antalya basınına saygısızlıktır. Bu anlamda bu derneğin yaptığı eylemi şiddetle, en sert dille kınıyorum” diye konuştu.

Olayın bundan sonra da takipçisi olacaklarını ve dernek başkanının açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını dile getiren Mevlüt Yeni, “35 yıllık AGC'yi 3-5 yıllık bir dernek yargılayamaz, herkes haddini bilecek. Burada özür dileyecek birileri varsa Antalya basınını 350 TL'ye satın almaya kalkan densizler, ahlaksızlardır. Böyle bir şey yok. Bu ahlaki bir şey değil, etik değildir” dedi. (Antalya/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Şarbon virüsü neden ortaya çıktı? Sorumlular kim?

SONRAKİ HABER

Danıştay MEB-Ensar protokolünü 'kısmi' olarak durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...