18 Eylül 2018 06:08

Kadın cinayetinde kravat gerekçesiyle 'iyi hal indirimi'

Elena Carnelia’yı darbederek öldürdüğü için yargılanan İbrahim Timur'un müebbet hapis cezası, kravat taktığı gerekçesiyle 25 yıla düşürüldü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elena Carnelia’yı darbederek öldürdüğü için müebbet hapis cezası alan İbrahim Timur'a kravat taktığı için 'iyi hal indirimi' yapıldı. 

İstanbul’da 2016’nın Mart ayında yaşanan olayda Elena Carnelia isimli bir kadını darbederek öldüren İbrahim Timur’un tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşması İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Hürriyet gazetesinden Ayşegül Usta’nın haberine göre duruşmada tanık olarak dinlenen Elena Carnelia’nın ablası Mariana Dinu “Cenazeyi almak için geldiğimde kardeşimi ayağının üzerindeki doğum izine bakarak ve sağ ayağındaki ikinci tırnakta bulunan deformasyonla tanıdım” ifadelerini kullandı.

Duruşmada son sözleri sorulan İbrahim Timur ise “Beraatıma ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum. Bir çocuğum ve eşim var. Ailecek mağduruz” dedi.

Timur’a ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, daha sonra Timur’un duruşmalara kravatla katıldığını ve ‘iyi halini’ öne sürerek cezada indirime gitti. Böylece Timur’un cezası 25 yıl hapse indirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası zorunlu karşılık faizini yüzde 13'e yükseltti

SONRAKİ HABER

Eren Erdem: 19 Eylül günü yapılacak duruşmadan kaçtınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...