02 Kasım 2017 12:04

Kadıköy'deki tecavüze iyi hal indirimi

Kadıköy'de 20 yaşındaki kadına iş yerinin tuvaletinde tecavüz eden erkeğe 'iyi hal' indirimi uygulandı.

Paylaş

Kadıköy’de kahve içmeye giden 20 yaşındaki P.K.’ye işyerinin tuvaletinde tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan garson H.A., ilk duruşmada oy çokluğu ile "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. H.A. hakkında, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise beraat kararı verildi.
 
Kadıköy Osmanağa Mahallesi'nde 19 Mayıs 2017 tarihinde közde kahve yapan işyerinin tuvaletinde P.K’ye tecavüz ettiği iddia edilen 17 yaşındaki garson H.A.'nın yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar çıktı.
 
İstanbul Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık H.A., rıza ile cinsel birliktelik yaşandığını iddia etti.
Lavaboyu sorduğu sanığın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyen şikayetçi P.K., kilitlediği lavabo kapısının sanık tarafından bıçakla açıldığını öne sürdü. Bıçak olduğu için korktuğunu söyleyen P.K., sanığın olaydan sonra yanına gelerek, "Nefsime hakim olamadım, özür dilerim" dediğini öne sürdü.
 
Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmasını, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da beraatini istedi.

 

10 YIL CEZA ALDI

 

Kararını açıklayan mahkeme, sanığa oy çokluğu ile "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Sanığın bu suçu bıçak kullanarak işlediğini gerekçe gösteren mahkeme, cezayı 18 yıla çıkardı. Sanığın suç tarihinde 18 yaşından küçük olmasını gerekçe göstererek bu cezayı da 12 yıla, iyi hal indirimi ile de 10 yıla indirdi.

 

HÜRRİYETİ TAHDİT SUÇUNDAN BERAAT ETTİ

 

Mahkeme, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise, "H.A.'nın mağduru cinsel saldırı eyleminin gerektirdiği sınırlı süre içerisinde alıkoymuş olması karşısında bu suçun yasal unsurları oluşmadığı" gerekçesi ile sanığın beraatine karar verdi. Mahkemenin bu kararına üye hakim Dursun Fatih Kaymaz muhalefet etti. (İstanbul/DHA)

 

{{320417}}

ÖNCEKİ HABER

Antepliler Bakan Fakıbaba'ya inanmıyor: Et fiyatları düşmez

SONRAKİ HABER

Polisten Real Market işçilerine biber gazlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa