24 Ocak 2018 13:08

Dilek Mamalı'nın katiline iyi hal indirimiyle 25 yıl ceza

15 yıldır dini nikahla yaşadığı Dilek Mamalı'yı öldüren Mehmet Sabırlı'ya verilen müebbet hapis cezası iyi hal indirimiyle 25 yıla düşürüldü.

Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde 15 yıldır dini nikahla yaşadığı Mehmet Sabırlı tarafından öldürülen Dilek Mamalı cinayeti davasının karar duruşması bugün İzmir Bayraklı Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemede sanık Mehmet Sabırlı, müşteki avukatları hazır bulunurken, öldürülen Dilek Mamalı'nın ailesi ve kadınlar da davayı izledi.

Duruşmada ilk olarak müşteki avukatları söz aldı. Davanın kadın cinayeti olduğun altını çizen avukatlar, sanığın yalan beyanda bulunduğunu, maktulü tasarlayan öldürüldüğünü ve öldürmeden öncede sistematik şiddet uyguladığını söyleyerek, hiçbir indirim yapılmadan ceza almasını talep etti.

Avukatların doğru söylemediğini ve beyanları kabul etmediğini ifafe eden sanık Mehmet Sabırlı, "Şiddet olayı olmadı. Bir kez iki tokat attım. İki tokat şiddetse ben şuan daha fazlasını görüyorum" diyerek kendisinin mağdur olduğunu öne sürdü.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın işlediği suç kapsamında muhabbet hapis cezasını iyi hal indirimi vererek 25 yıla düşürdü. 

Dava sonrası İzmir Kadın Platformu adliye önünde basın açıklama yaptı. "Kadın cinayetleri politiktir. Erkek adalet değil, gerçek adalet" yazılı pankart açan kadınlar adına konuşan Sanem Deniz Kural, sanığın iyi hal indirimi almasını eleştirerek kadınlar olarak mücadele etmeye devam edeceklerini ve kadın cinayeti davalarını takip edeceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

‘Niye tutukluyuz?’ eylemine soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

İHD Başkanı Türkdoğan: Barış istemek haktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...