İşçilere destek verdikleri için gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

3. havalimanı işçileriyle dayanışmak için Kadıköy'de düzenlenmek istenen eylemde gözaltına alınan 29 kişi verdikleri ifade sonrası serbest bırakıldı.

17 Eylül 2018 08:20
Son Güncellenme Tarihi: 17 Eylül 2018 13:50
Paylaş

3. havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarına isyan eden işçilere destek vermek için önceki gün Kadıköy’de gerçekleştirilmesi planlanan eylemde gözaltına alınan 29 kişi bugün Kartal Adliyesi'nde verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. Gözaltı gerekçesi toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet olarak açıklanmıştı

Dev-Yapı-İş ve İnşaat-İş sendikalarının çağrısıyla, işçilerle dayanışmak için cumartesi günü Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda saat 19.00’da gerçekleşmesi planlanan basın açıklaması öncesinde çevreyi kordona alan polis, vatandaşlara saldırarak DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, Liman-İş Örgütlenme Uzmanı Sinan Ceviz, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Eşbaşkanı Erdal Güzel, AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 32 kişiyi, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet gerekçesiyle gözaltına almıştı.

Avukat Oya Öznur ve Bülent Kılıç serbest bırakılırken 29 kişi adliyeye sevk edilmek üzere gözaltında tutulmuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdal Öz Edebiyat Ödülü bu yıl Adalet Ağaoğlu’ya verilecek

SONRAKİ HABER

AYM 31 Ekim'e dek karar vermezse Ayşe Öğretmen cezaevine girecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...