15 Eylül 2018 15:03
Son Güncellenme Tarihi: 16 Eylül 2018 15:52

3. havalimanı inşaatında çalışan işçilere destek eylemine saldırı

3. havalimanı inşaatında çalışan işçilere destek amacıyla Kadıköy'de yapılan basın açıklamasına polis saldırdı, 31 kişi gözaltına alındı.

İnşaat-İş Twitter paylaşımı ekran alıntısı

Paylaş

3. havalimanı inşaatında çalışan işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başlattıkları direnişe destek vermek için Kadıköy'de düzenlenecek basın açıklamasına polis saldırdı. Daha sonra toplanan kitle Kadıköy sokaklarında yürüyüş yaptı. Polisin ikinci saldırıyla beraber 31 kişiyi gözaltına aldığı ve Kadıköy iskele karakolu önünde gözaltılar için bekleyişin devam ettiği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, DİSK Yönetim Kurulu (YK) Üyesi Kamber Saygılı, Liman-İş Örgütlenme Uzmanı Sinan Ceviz, avukat Oya Öznur ve AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç da bulunuyor. İfade işlemlerinin ardından Kılıç ve Öznur serbest bırakıldı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan 29 kişi ise yarın ifade verecek.

3. havalimanı inşaatında çalışan işçiler, şantiyedeki insanlık dışı çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemi gerçekleştirmiş, gece saatlerinde de jandarma işçilerin kaldığı koğuşları basarak 543 işçiyi gözaltına almıştı.

LİMTER-İŞ: DAYANIŞMA SUÇ DEĞİLDİR

3. Havalimanı inşaatında iş bıraktıkları için gözaltına alınan işçiler için destek eylemi yapanlara dönük gözaltılara Limter-İş yazılı açıklamayla tepki gösterdi. “Dayanışma suç değildir, yasaklanamaz. Gözaltılar serbest bırakılsın” başlıklı açıklamada şunlar ifade edildi:

“İnsanlar çalışırken ölmemeli diyor işçiler. Bu tüm işçi ve emekçilerin, ezilenlerin, emek örgütlerinin vazgeçilmez ve en insani talebidir. Bunu isteyenlerin, dile getirenlerin, bunun için dayanışma içinde olanların gözaltına alınmasını kınıyor, polisin saldırısını protesto ediyoruz. DİSK/Limter-İş Sendikası olarak, yıllardır tersanelerde iş cinayetlerinin durdurulması için kararlıca mücadele eden, bunun her tür bedelini onurluca göğüsleyen DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve sendikamız Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı başta olmak üzere tüm gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı, basın açıklamasını yasaklayarak saldırı yapanlar hakkında dava açılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahtakurularının kemirdiği havaalanı

SONRAKİ HABER

Tahliye edilen ÇHD'li ve HHB'li avukatlar için yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...