08 Eylül 2018 09:33

Ferhat Tunç'tan 'Ağaçlarımız ışıl ışıl' diyen Tunceli Valisi'ne tepki

Sanatçı Ferhat Tunç, Tunceli Valisi Sonel'in 'Ağaçlarımız ışıl ışıl' paylaşımına orman yangınlarını hatırlatarak tepki gösterince polemik yaşandı.

Fotoğraf: Ferhat Tunç'un Twitter hesabı

Paylaş

Sanatçı Ferhat Tunç ile Tunceli Valisi Tuncay Sonel arasında Dersim'deki orman yangınları sebebiyle sosyal medyada polemik yaşandı.

Vali Sonel'in Twitter hesabından belediye tarafından kentte ışıklandırılan ağaçların 3 kare fotoğrafını, "Tunceli...Ağaçlarımız da ışıl ışıl... Tanımakla başlar her şey..." paylaşmasına yanıt veren Tunç, "Evet Sayın Vali Hazretleri, sayenizde günlerdir Dersim'in bütün ağaçları ışıl ışıl yanıyor. Dalında yuva yapmış kuşun yuvası, gölgesinde soluklanan kaplumbağanın evi, sümbülün, nergisin, papatyanın, keçinin, vaşağın, güvercinin hayat bulduğu Dersim'in ağaçları cayır cayır, pardon ışıl ışıl yanıyor. Böyle plastikten yapay, doğal olmayan şeylerle gururlanmanıza gerek yok. Seyit Rıza Meydanı'nda üç yüz altmış derece etrafınızda dönüş yapın ve duman tüten eserinizi görün ve eserinizle gururlanın. Siz koca vali hazretlerine doğal olmayan şeyler yakışmıyor" dedi.

Sonel ise Tunç'a karşı "Tunceli artık huzur şehri. Teröristler tek tek etkisiz hale getirilirken, bir yandan da devletimizin şefkatini vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Başta istihdam olmak üzere birçok yatırım var. Örtü altı yangınlara da kontrollü gerekli müdahale yapıyoruz. Provokasyona gerek yok. Geçen yıl gelen araç sayısı 720 bin iken bu yıl ilk sekiz ayda 1 milyon 300 bin; oteller dolu, esnafımız memnun, istihdamda sonuncu iken açtığımız fabrikalarla ilk 10'a girdik. Virane olan yerler çiçek gibi oldu. Munzur'da artık baraj değil, rafting ve doğa sporları yapılıyor. Yapılanları vatandaşlarımız görüyor ve teşekkür ediyor. Sizler gibi aklı başka şeylere çalışanlar aslında görüyor da işine gelmiyor" karşılığını verdi.

Vali Sonel ve Tunç arasında, sosyal medyadaki tartışma şu şekilde devam etti

Ferhat Tunç: Aklımızı sorgulamak yerine emrinizdeki tarım müdürünü çağırıp bilgi almanız daha doğru bir davranış olur. O örtü deyip basite aldığınız habitatta kaç canlı yaşıyor. İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalar makam odanızın örtüsü altında yaşamıyor vali bey.

Vali Tuncay Sonel: Provokasyonda üzerinize yok. Teröristleri tek tek etkisiz hale getirince, huzur şehri olunca, virane olan yerler güzelleşince, Munzur'da doğa sporları, fabrikalardan ihracat yapılınca, çocuklar, yaşlılar başta olmak üzere vatandaşların devletimize sevgisi artınca rahatsız oluyorsunuz. Provokasyonda üzerinize yok...

Ferhat Tunç: Ali Boğazı 13 gün, Bali Deresi 5 gün yandıktan sonra gönüllülerin müdahalesiyle söndü. Kutu Deresi 7 gündür yanıyor ve söndürmeye gidenleri engelliyorsunuz. Demek ki kabul ediyorsunuz Vali Bey. Kutu Deresi, Ali Boğazı, Bali Deresi'ni bilinçli yaktık itirafıdır bu.

Vali Tuncay Sonel: Laf ebeliğinde üzerinize yok. İşiniz gücünüz provokasyon. Etkisiz hale getirdiğimiz teröristler kırmızı, mavi, turuncu, gri her türlüsü çıkınca haklısınız siz de ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Necmettin öğretmenimiz, işçimiz Mehmet Özdemir teröristlerce şehit edilirken nerdeydiniz? Ayrıca hassasiyetinizi geçen aylar yol çalışması sırasında il özel idare personelimiz olup, teröristlerce şehit edilen, alınteri ile ekmeğini kazanan işçimiz, dozer operatörümüz Şehit Mehmet Özdemir kardeşimizde gösterdiniz de; biz mi fark etmedik." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 maddede kriz fırsatçılığına karşı kadın işçilerin hakları

SONRAKİ HABER

6-7 Eylül, Türkçü harekattır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...