06 Eylül 2018 07:19
Son Güncellenme Tarihi: 06 Eylül 2018 07:36

Rahip Brunson davasına bakan savcı değişti

ABD’li rahip Andrew Brunson soruşturmasını yürüten Savcı Berkant Karakaya'nın da aralarında bulunduğu 6 savcının yeri değişti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir Adliyesinde ABD’li rahip Andrew Brunson soruşturmasını yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın da aralarında bulunduğu 6 savcının görev yeri dün değiştirildi. 5 yeni isim de Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosuna katıldı.

Brunson soruşturmasına bakan savcı Karakaya aynı zamanda TSK'deki FETÖ yapılanması soruşturmasını da yürütüyordu. Karakaya'nın Bilişim Suçlar Bürosu’na atandığı öğrenildi.  FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiası ile hakkında, 35 yılla kadar hapis istenilen ABD'li din adamı Andrew Brunson hakkındaki iddianameyi savcı Karakaya hazırlamıştı.

Yapılan değişikliklerle üniversitelerdeki FETÖ yapılanması soruşturmasını yürüten savcı Ayhan Yılmaz'ın da görev yeri değiştiği öğrenildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli olan Yılmaz'ın duruşma savcısı yapıldığı bildirildi. Yine Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli savcılar Maruf Türker ile Okan Kılıç'ın da görev yerleri değiştiği bildirildi. Türker'in duruşma savcısı yapıldığı, Kılıç'ın ise Kaçakçılık Suçları Bürosu'nda görevlendirildiği bildirildi.

BAKAN GÜL'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya gelerek, soruları yanıtladı. Bir gazetecinin Amerikalı rahip Andrew Brunson'a ilişkin davanın savcısının görev yerinin değiştirildiği yönündeki gelişmeyi hatırlatması üzerine Gül, "Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeylerdir. Ama dosyaya bakan savcı değil, bildiğim kadarıyla. İzmir'de Başsavcının yapmış olduğu tasarruflardır. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür." değerlendirmesinde bulundu. 

RAHİP BRUNSON, POMPEO-ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEMLERİNDENDİ

Dün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı telefon görüşmesinin gündemlerinden biri Brunson'du. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, görüşmede bir kez daha Brunson'un serbest bırakılmasını istedi. İkili ilişkilerin konuşulduğu görüşmeye dair bilgilendirme yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Bakan (Pompeo), Türkiye'nin Papaz Andrew Brunson'u serbest bırakmasının önemine vurgu yaptı. Bakan (Pompeo) ve Dışişleri Bakanı (Çavuşoğlu) ortak kaygılar ve sorunların çözümü konusunda görüşmelerin devam etmesi konusunda anlaştı" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye sınır duvarının yüzde 93'ü, İran duvarının yüzde 55'i bitti

SONRAKİ HABER

Üçlü zirveye kimler katılıyor, İdlib’te kim neyi savunuyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...