11 Eylül 2012 12:48

Belediyede taşeron işçi tepkisi

Geçtiğimiz ay Mersin Büyükşehir Belediyesinde işten atılan 31 taşeron işçinin işe iade talebiyle eylem süreci devam ediyor. Genel-İş Sendikasında örgütlenen taşeron işçiler, CHP’li Belediye Başkanı Macit Özcan’a da tepkililer. Taşeron şirketin sendikaya karşı olduğunu ve bu nedenle işten atıldıklarını belirte

Belediyede taşeron işçi tepkisi
Paylaş
Erdoğan Alayumat

İHALELİ YAŞAM

Mesut Kurtçıran da ihale süreçlerinde 30-40 günlük boşluk yaşandığını ve beş yıllık süre içinde 300 gün işsiz kaldığını söylüyor. Kurtçıran da belediyedeki ihale işleyişini, “Diyelim ki ağustosta ihale oldu ama bizim girişimizi ekim ayında başlatıyor ama bu bir buçuk iki aylık sürede yasal olmadığı halde bizi çalıştırıyorlar. Bu arada ne sigortamız yatıyor ne de maaş alıyoruz. Sürekli bu sıkıntıları yaşıyoruz, şimdi de sendikalı olduğumuz için işten atıldık” diyerek anlatıyor.

CHP’YE TEPKİ

Haydar Yıldız ise CHP’ye tepkili: “Sol bir parti olduğunu söylüyorlar ama hiçbir alakası yok. Sendikalı olduğumuz için biz işten atıldık, sol bir parti olsa biz sendikalaştığımız için işten atılmazdık. Ben, Belediye Başkanı Macit Özcan’ın seçim çalışmalarına katılmıştım oysa.” İşten atılan işçilerden Memet Emin Bakır da işten atılmalarının CHP Genel Merkezi ile belediye arasındaki sürtüşmeden kaynaklandığını söyledi. Erdal Ayık da Belediye Başkanı Özcan için seçim çalışmalarına katılmış, ancak işten atılmış işçilerden. Atılan işçilerden Kasım Ceyhan ise sendikalarına ve işlerine sahip çıkacaklarını ifade etti. Genel-İş Sendikası Mersin Şube Yöneticisi Vakkas Kılınç ise belediyenin atılan işçileri işe alacağına dair kendilerine söz verdiğini ifade etti. Kılınç bu sözün takipçisi olacaklarını söyledi. (Mersin/EVRENSEL)


SÖZLERİNİ TUTMADILAR

Selami Alp 10 yıllık park bahçe işçisi. Belediyenin kendilerine birçok söz verdiğini belirten Alp, “Ama bize verdikleri sözlerin hiç birini tutmadılar ve bize sahip çıkmadılar. Gerektiğinden fazla çalışıyoruz ama hak ettiğimiz karşılığı alamıyoruz, hafta sonu tatillerimiz yok, bayram izinlerimiz yok, bütün sosyal yaşantımızı sıfırladılar” dedi. Hüseyin Candan da müdürlerin “İşçilerin yanında olacağız” sözüne karşın sendikadan başka kimsenin işçilere destek olmadığını söylüyor. Atılan tek Kadın İşçi Meral Salaz. Salaz, sendikal örgütlenme çalışmasını başlatan kadınlardan. Bu nedenle işten atılmış. 2003 yılından beri belediyede temizlik işçisi olarak çalışan Bahadır Ablan ise, taşeron şirket sendika istemediği için işten çıkarıldığını belirterek, “Müdürler yanımızda olmadı, başınızın çaresine bakın” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ostim’de bilirkişi ortada yok!

SONRAKİ HABER

Grevin İzinden İlerlemek: Olduğun fabrikayı değiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...