16 Ağustos 2018 16:03

ABD Hazine Bakanlığı: Türkiye'ye yeni yaptırımlar uygulayabiliriz

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Türkiye'nin rahip Brunson'ı sertbest bırakmaması durumunda yeni yaptırımlar uygulamaya hazır olduklarını açıkladı.

Fotoğraf: ABD Kudüs Büyükelçiliği (CC BY 2.0)

Paylaş

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Türkiye'nin Rahip Andrew Brunson'ı serbest bırakmaması halinde yeni yaptırımlar uygulamaya hazır olduklarını söyledi.

BBC Türkçe'nin Bloomberg'den aktardığı habere göre ABD Başkanı Donald Trump, bugünkü kabine toplantısında Türkiye'nin iyi bir dost olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Trump, Türkiye için bir kişinin adını vermediği bir ülkede serbest bırakılmasını sağladığını ancak buna rağmen Brunson'ın serbest bırakılmadığını söyledi.

Habere göre Trump, "(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın) birisini bir yerden çıkartmak konusunda konusunda yardıma ihtiyacı vardı, bana geldi. Harika pastörümüzü ise tutmak istiyorlar. Adil değil. Doğru değil" dedi.

Trump daha sonra Mnuchin'e yaptırımlar konusundaki son durumu sordu.

Mnuchin de, "Bazı kabine üyelerine yaptırım uygulamaya koyduk. Eğer (Brunson'ı) hızlı bir şekilde serbest bırakmazlarsa, sizinle de birlikte çalışarak, daha fazlasının yapılması konusunda neler yapılacağını planlıyoruz" dedi.

Trump, kabine toplantısında herhangi bir ülke adı ya da detay vermedi. Ancak daha önce ABD basınında çıkan haberlerde, Trump'ın İsrail'de tutuklu bulunan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan'ın serbest bırakılması için devreye girdiği öne sürülmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Instagram'daki güvenlik açığı kullanıcıların hacklenmesine neden oldu

SONRAKİ HABER

AKP'li başkan yanlışlıkla kendisini vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...