15 Ağustos 2018 17:53
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ağustos 2018 18:37

ABD: Brunson serbest kalsa da Türkiye'ye yönelik vergiler kalkmaz

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Rahip Brunson serbest kalsa dahi Türkiye'ye yönelik ek ithalat vergilerinin kalkmayacağını açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Rahip Andrew Brunson'ın bırakılması durumunda dahi Türkiye'ye yönelik ek ithalat vergilerinin kalkmayacağını açıkladı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Brunson'a dair açıklamasında "Türkiye, Trump'ın kararlılığını test etmemeli" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye'de ev hapsinde tutulan ABD'li Papaz Andrew Brunson'ın serbest kalması durumunda, ABD'nin, sadece Brunson'dan dolayı Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararlarını gözden geçireceğini söyledi.

Sözcü Sanders, Beyaz Saray'daki günlük basın brifinginde Türkiye-ABD ilişkilerindeki son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de yargılanmasına devam edilen Brunson'ın serbest kalması durumunda nasıl bir gelişmenin olabileceği şeklindeki bir soruya Sanders, şu cevabı verdi:

"Şu anda geçerli olan çelik vergisi, Papaz Brunson'ın serbest bırakılmasıyla kaldırılmaz. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizle ilgili. Ancak Brunson ve (ABD'nin gündeme getirdiği) diğer kişilerle ilgili Türkiye'ye getirilen yaptırımları o noktada gözden geçiririz."

Bir diğer soru üzerine Sanders, ABD'nin Türkiye'ye getirdiği ilave çelik ve alüminyum gümrük vergilerinin "ABD'nin ulusal güvenliğine" binaen getirildiğini, ancak Türkiye'nin ABD'ye karşı getirdiği son ilave gümrük vergilerinin ise "misilleme" olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin son misilleme kararını desteklemiyoruz." diyen Sanders, Türkiye'nin getirdiği son gümrük vergilerinin kabul edilemez olduğunu ve yanlış istikamette atılmış bir adım olduğunu belirtti.

Sanders ayrıca Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN YARDIMCISI PENCE: TÜRKİYE, TRUMP'IN KARARLILIĞINI TEST ETMEMELİ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise Twitter hesabından "Rahip Brunson, Türkiye'de tutulan masum bir adam, adalet onun serbest bırakılmasını istiyor. Türkiye, Trump'ın yabancı ülkelerde hapis tutulan ABD'lilerin ülkeye dönmesi konusundaki kararlılığını test etmemeli. Trump ve ben Rahip Brunson serbest kalana ve ABD'deki kilisesine, ailesine, arkadaşlarına dönene kadar onun arkasında duracağız. Tüm Amerikalılar, Rahip Brunson ve eşi Noreen için dua etmeyi sürdürmeli" mesajını paylaştı. (DIŞ HABERLER

ÖNCEKİ HABER

Bursasporlu William Troost-Ekong, Udinese yolunda

SONRAKİ HABER

Greenpeace'ten 'plastik pipet kullanımına son' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...