14 Ağustos 2018 19:35

‘Türkiye’ye yeni ekonomik yaptırımlar uygulanabilir’

Reuters'a konuşan Beyaz Saray yetkilisi, Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yeni ekonomik yaptırımlar uygulanabileceğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Beyaz Saray’dan bir yetkili, Türkiye’de ev hapsinde tutulan rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yeni ekonomik yaptırımların uygulanabileceğini söyledi.

Açıklama Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’la rahip Brunson konusunda yaptığı görüşmeden bir gün sonra geldi. Üst düzey bir Amerikalı yetkiliye göre görüşmede Bolton, ABD'nin bu konudaki duruşunu değiştirmeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre Reuters haber ajansına konuşan Beyaz Saray yetkilisi, Brunson konusunda henüz hiçbir gelişme olmadığını, ABD yönetimin bu konudaki tavrının kesin olduğunu ve Rahip Brunson’ı eve getirmeye yüzde yüz kararlı olduklarını söyledi.

Yetkili, gelecek birkaç günde ya da bir haftada bu konuda Türk tarafının harekete geçmemesi halinde başka "önlemlerin de alınacağını" kaydetti. Yetkili bu "önlemlerin" ekonomik yaptırımlar olmasının muhtemel olduğunu söyledi ve “Sonuç almazsak baskı yapmaya devam edeceğiz” diye ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM'den Türkiye-ABD açıklaması: Diyalogla çözülür

SONRAKİ HABER

Etibor’un asit tankı patladı, Emet’te çevre faciası yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...