11 Ağustos 2018 09:43
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ağustos 2018 10:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ünye’de sel bölgesini ziyaret etti. Karadeniz Sahil Yolu’nda yıkılan Cevizdere Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketi yaşanan Ordu’da açıklamalar yaptı. “Çok fazla ölüm haberi alabilirdik” diyen Erdoğan, selde yıkılan sekiz köprüden biri olan Cevizdere Köprüsü’nün 1960’da yapıldığını söyledi. Öte yandan açıklamada da yapan Erdoğan'ın gündeminde Rahip Brunson vardı. ABD’ye seslenen Erdoğan “NATO’daki stratejik ortağınızı bir papaza değiştiriyorsunuz” dedi.

Erdoğan'ın sel felaketine ilişkin açıklaması şu şekilde:

'KÖPRÜ 1960'TA YAPILMIŞ'

"Yaşadığımız bu felaketten sonra bakanlarımız bizzat bu süreci takip ettiler. Öncelikle Karadeniz Sahil Yolu'nda hasar gören Cevizdere köprünün yıkımı yapılıyor. Bu köprü 1960'da yapılmış olan bir köprü... Bütün bu noktadaki tesellimiz bir kardeşimizin ölümü dışında başka ölüm yok. Çok daha farklı ölüm haberleri alabilirdik. Hedefimiz öncelikle hemen köprünün bir an önce ihalesini yapıp, 3-4 ay içinde bitirmek. Bütün bunların çalışmalarını durum tespiti yapıp, adımları süratle atacağız. Ünye'de bir daha böyle bir felaketi görmek istemiyoruz. Fındık konusunda çalışmaları yürütüyoruz. Kimsenin bir rahatsızlığı olmasın. Hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Konutlarla ilgili çalışmaları da yürüteceğiz"

ABD'nin Türkiye'ye yaptırımı ve yaşanan döviz krizine ilişkin de konuşma yapan Erdoğan yine 'Bu işin dolarla molarla ilgisi yok. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var' dedi.

Erdoğan'ın Ordu'daki konuşmalarından satır başları:

"Bizim işimizin dolarla molarla alakası yok. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. Diyorum ki, gelin yastığınızın altında dolarlar varsa bu dolarları çıkarın. Altınlarınız varsa çıkarın. Hemen bunları bankalara vererek Türk Lirası’na çevirelim. Biz düştüğümüz yerden kalkarız. Dün de kalktık, bugün de kalkarız. Yeter ki benim milletim dik dursun."

♦ "Bizi tehdit ediyorlar. Tehdit dili ile bu milleti asla yola getiremezsiniz. Biz, hukuk dilinden, haktan anlarız."

♦ "Biz düştüğümüz yerden evelallah kalkarız. Dün kalktık, bugün de yarın da kalkarız. Yeter ki milletim ayakta dursun."

♦ "Buradan tekrar sesleniyorum ABD'dekilere. Yazık yazık. Siz NATO'daki bir stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da dere taştı, mevsimlik işçilerin çadırları su altında kaldı

SONRAKİ HABER

AKP Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: Yerel seçimler zamanında olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa