04 Ağustos 2018 11:41

TRT’den Eurovision birincisi Wurst için ayrımcı ifade: Yayınlayamam

TRT Genel Müdüründen 2014 yılında Avustralya adına Eurovision'da yarışan ve birinci olan Conchita Wurst için skandal ifade: Yayınlayamam.

Conchita Wurst

Fotoğraf: Albin Olsson/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, 2014 yılı Eurovision birincisi olan Conchita Wurst için fobik ifadeler kullandı: "Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu söylemeyen, 'Aynı anda hem erkeğim hem kadınım' diyen birini saat 21.00'de, çocukların seyrettiği bir zamanda ben canlı yayımlayamam ki."

SKANDAL GEREKÇE

AA’da yer habere göre, İbn Haldun Üniversitesi tarafından düzenlenen, "Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"nde konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilişkin soruya şu karşılığı verdi:

"Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Oylama sistemi gibi gerekçelerimiz var. Bir de kamu yayıncısı olarak, Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu söylemeyen, 'Aynı anda hem erkeğim hem kadınım' diyen birini saat 21.00'de, çocukların seyrettiği bir zamanda ben canlı yayımlayamam ki. Avrupa Yayıncılar Birliğine, Eurovision'la ilgili olarak 'Siz saptınız değerlerinizden.' dedim. Bundan dolayı başka ülkeler de çıktı. Orada bir zihin karmaşası var, yöneticilerinden dolayı. O düzelirse tekrar Eurovision'a gireriz."

TRT'DE SÖZLEŞMELİ PERSONEL DÖNEMİ BAŞLIYOR

TRT'nin değişim içinde olduğunu iddia eden Eren, “Yeni kanunumuz çıktı. Artık TRT memur almayacak, TRT'de çalışan herkes bundan sonra sözleşmeli personel olacak. Memur alımı durdu. TRT'ye giren bir kişi işi garanti etmeyecek, 30-40 yıl TRT'de kalmayacak, başarabilirse devam edecek, başaramazsa devam etmeyecek." dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hürriyet’ten Washington temsilcisi Çamlıbel'e sansür

SONRAKİ HABER

Bu cehennemden kurtulmak için sendikalaşmak şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...