30 Temmuz 2018 09:50
Son Güncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2018 22:09

TİP'ten Erkan Baş ve Barış Atay açıklaması: HDP ile istişare edeceğiz

Türkiye İşçi Partisi Kurucu Meclisi, Erkan Baş ve Barış Atay'ın HDP'den istifa edeceği haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraflar: MA-Twitter

Paylaş

HDP İstanbul ve Hatay milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay’ın partiden ayrılarak, Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) katılacakları idda edildi. Parti Sözcüsü Saruhan Oluç ise Evrensel'e yaptığı açıklamada kendilerine iletilen bir talebin olmadığını dile getirdi. Baş ve Atay'ın danışmanları da şu an için böyle bir gündemlerinin olmadığını söyledi. 

TİP Kurucu Meclisi, Erkan Baş ve Barış Atay'ın HDP'den istifa edeceği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "TİP ve HDP arasında yapılan seçim ittifakına göre TİP Kurucu Meclis üyesi yoldaşlarımızın, seçimlerden sonra Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş çalışmalarında sorumluluk alması için gerekli tasarruflarda bulunmak konusunda karşılıklı uzlaşı sağlanmıştır. Ancak bu kararın hayata geçirilmesi TİP ve HDP kurullarının istişare etmesi ile birlikte söz konusu olacaktır" denildi.

HDP 'BİZE İLETİLEN BİR TALEP YOK' DEDİ 

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, HDP Milletvekilleri Barış Atay ve Erkan Baş partiden ayrılacağı iddia edildi.

Evrensel'e konuşan İstanbul Milletvekilli ve Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, Atay ve Baş'ın ayılacakları iddiasına ilişkin kendilerine iletilen bir talebin olmadığını söyledi.

DANIŞMANLAR: ŞUAN İÇİN BÖYLE BİR GÜNDEM YOK

Barış Atay’ın danışmanı Barış Kineşci BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Barış Atay, TİP’in kurucu üyesi. Seçimden önce bu konu HDP ile görüşüldü, ayrılma hakkını saklı tutarak HDP’ye katıldı. Ama şu an itibarıyla böyle bir gündemimiz yok. Bu bugün, yarın olacak bir şey değil” dedi.

Erkan Baş’ın ismini vermek istemeyen bir danışmanı da BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Şu an gündemimizde öyle bir şey yok. HDP ile seçim ittifakı anlaşması ayrılma kararlarının saklı tutulması şeklindeydi. Belki 1-2 ay içinde olabilir. Ama şu aşmada öyle bir kararları yok. Bu kararı siyasi süreç belirler” dedi.

TİP: HDP İLE İSTİŞARE EDECEĞİZ

TİP Kurucu Meclisi tarafından yapılan açıklamada ise "TİP ve HDP arasında yapılan seçim ittifakına göre TİP Kurucu Meclis üyesi yoldaşlarımızın, seçimlerden sonra Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş çalışmalarında sorumluluk alması için gerekli tasarruflarda bulunmak konusunda karşılıklı uzlaşı sağlanmıştır. Ancak bu kararın hayata geçirilmesi TİP ve HDP kurullarının istişare etmesi ile birlikte söz konusu olacaktır" denildi.

TİP Kurucu Meclisi'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Partimiz Kurucu Meclis üyeleri ve milletvekili yoldaşlarımız Erkan Baş ve Barış Atay ile ilgili bir haber bugün kamuoyuna yansımıştır.

Erkan Baş ve Barış Atay yoldaşlarımız 24 Haziran seçimleri öncesinde yapılan görüşmelerde varılan mutabakat sonucu her iki partinin yetkili kurullarının kararı ile HDP listelerinden aday olmuşlardır.

TİP ve HDP arasında yapılan seçim ittifakına göre TİP Kurucu Meclis üyesi yoldaşlarımızın, seçimlerden sonra Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş çalışmalarında sorumluluk alması için gerekli tasarruflarda bulunmak konusunda karşılıklı uzlaşı sağlanmıştır.

Ancak bu kararın hayata geçirilmesi TİP ve HDP kurullarının istişare etmesi ile birlikte söz konusu olacaktır.

Gelinen aşamada yoldaşlarımızın görevi bir taraftan TİP’in kuruluşunu en etkili biçimde gerçekleştirmeye yönelik faaliyetlere güç vermek, işçi sınıfının kurtuluş, devrim ve sosyalizm mücadelesini sürdürmektir.

Diğer taraftan ise parlamento içinde Saray diktatörlüğünün faşist saldırılarına ve provokasyonlarına karşı HDP’li dostlarımızla dayanışma içinde olmak, en geniş zeminde birlik ve direnişi örgütlemek, halkımızın sesini yükseltmektir.

24 Haziran’daki seçim ittifakında olduğu gibi bundan sonra da önceliğimiz birlikte yaşamın güçlendirilmesi, yoldaşlığın korunması ve sosyalist mücadelenin başarısı olacaktır."

TİP geçen kasım ayında yeniden açılarak, siyaset sahnesine katılmıştı. TİP’in kurucuları arasında Türkiye Komünist Partisi’nin eski genel başkanı Erkan Baş ve tiyatrocu Barış Atay da vardı. HDP’nin yaptığı ittifak sonucu Baş, İstanbul üçüncü bölgeden; Atay memleketi Hatay’dan milletvekili seçildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hizmet-İş’e istatistik bilgilerini kim verdi?

SONRAKİ HABER

İşçi cehennemi haline gelen Türkiye'de 1 günde 3 iş cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...