28 Temmuz 2018 06:44

Hastane inşaatında çalışan işçilere GBT uygulaması

Etlik Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan inşaat işçilerine üst üste iki gün GBT kontrolü yapıldı.

Fotoğraf: Dev Yapı-İş

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara'da yapımı devam eden Etlik Şehir Hastanesi şantiyesinde, polisin yatakhanelere kadar girerek iki gün üst üste kimlik sorgulaması yapması dikkat çekti. İşçiler polisin açıklamasının aksine başka yerlerde böyle bir uygulama olmadığını söylerken, Dev Yapı-İş ise işçilerin çalışma koşullarına tepki göstermesinden sonra karşılarında polisi bulduğuna dikkat çekti.

Ankara'da inşaatı süren Etlik Şehir Hastanesi şantiyesinde, polis 25-26 Temmuz tarihlerinde iki gün boyunca GBT sorgulaması yaptı. Polisin yemekhaneden, turnikelere ve hatta yatakhanelere kadar dolaşarak  kimlik sorgulaması yapması işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Neden böyle bir uygulama yapıldığı sorusu üzerine polisin “Türkiye genelinde bir uygulama ve bundan sonra da devam edecek” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

İŞÇİLER: DİĞER ŞANTİYELERDE YOK

Olayla ilgili gazetemize bilgi veren işçiler, resmi ve sivil polislerin işyerinden kimlik bilgilerini almak yerine neden iki gün boyunca şantiyeyi dolaştığını anlamadıklarını söylediler. Polisin “genel uygulama” açıklaması üzerine Bilkent Şehir Hastanesi'nde ve İstanbul'daki şantiyelerde çalışan arkadaşlarına da sorduklarını belirten işçiler, başka hiçbir yerde böyle bir şey olmadığını dile getirdiler.

'KOŞULLARA İTİRAZ EDİLİNCE POLİSLER GELDİ'

Yaşananlar üzerine açıklama yapan DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası ise “Meclisten geçen OHAL'in kalıcı hale getirildiği yasa da göz önüne alınınca yeni Türkiye'nin resmi biraz daha net ortaya çıkmaya başlıyor” dedi. İş cinayetlerini durdurmak gibi bir derdi olmayanların mesele sermayenin para kazanması olduğunda tüm kuvvetlerini işçilerin üzerine saldığı belirtilen açıklamada, Etlik Şehir Hastanesi şantiyesindeki kimlik sorgusuna ilişkin şöyle denildi: “Bir süredir hastanede çalışan işçilerin yemekler konusunda rahatsızlıklarının olduğu bilinmektedir. Çalışan sayılarının artması ile yeni yatakhaneler yapmak yerine koğuşlarda kalan sayılarını 4 kişiden 8 kişiye çıkarmak istemektedirler. Tüm bunlara itiraz eden işçiler bugün karşılarında GBT yapan polisleri bulmuşlardır.”

ÖNCEKİ HABER

Dilek Demir (Raperîn): Uzatılacak her ele ihtiyacım var

SONRAKİ HABER

Yavuz Bingöl: Ben manav Mehmet Efendi değilim. Bilinçli bir seçmenim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...