Nurel Tekstil'de Teksif'e üye olan işçiler işten atıldı

Nurel Tekstil'de Türk-İş’e bağlı Teksif sendikasına üye olan işçiler işten çıkarıldı.

22 Temmuz 2018 13:00
Paylaş

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Nurel Tekstil fabrikasında Türk-İş’e bağlı Teksif sendikasına üye olan işçiler patron tarafından işten çıkarıldı. İşten atmaları protesto etmek için Teksif Bursa Şubesi ve Türk-İş’e bağlı sendikalar Nurel Tekstil önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'NUREL TEKSTİL'DE SENDİKASIZ HİÇBİR İŞÇİ KALMAYACAK'

"İşçilerin Teksif sendikasına üye olmasının ardından işveren tarafından Anayasal hakları olan sendikaya üye olma hakkı hiçe sayılmakta, sendikaya üye olanları ise tazminatsız çıkış verilmektedir" diyen Teksif Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker, sendikaya üye işçilere işveren ve işveren vekilleri tarafından mobbing uygulandığını aktardı.

“Sendikamıza üye olan Yusuf Orhan, ve Fatma Aydın isimli üyelerimizi haksız gerekçelerle sırf sendikamıza üye olduğu için tazminatsız olarak işten çıkartması bardağı taşıran son damla olmuştur" diyen Şeker, artan baskılar ve işten çıkartmalardan dolayı Teksif Bursa Şubesi ve Türk-İş e bağlı sendikaların katılımı ile fabrika önünde basın açıklaması yaptıklarını aktardı.

Şeker sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşımız bundan kısa bir süre önce kıdem tazminatı ödenmeden kapının önüne konmuştur. Sebebi ise sendikaya üye olmak. Nurel Tekstil yöneticileri şunu iyi bilsinler ki biz burada sonuna kadar direneceğiz. Nurel Grup'ta sendikasız hiçbir işçi kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir.”

'TEK SUÇUMUZ SENDİKAYA ÜYE OLMAK'

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını aktaran Fatma Aydın "Üstüne üstelik bizi işimizi yapmamakla suçluyorlar. Bizim tek suçumuz sendikaya üye olmak, Anayasal hakkımızı kullanmak. Başka bir şey yapmadık. Bir suç işlemedik” dedi.

Gece gündüz demeden çalıştıklarını aktaran Yusuf Orhan ise “Bu fabrikada bizim de haklarımız var. Çocuklarımızın hakkı var. Hakkımı istiyorum başkada bir şey istemiyorum” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Antalya’nın 4’te 1’i için taş ocağı tehlikesi

SONRAKİ HABER

TZOB, fındık rekoltesinde düşüş bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...